Ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της Βραζιλίας, καταγράφηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της αστυνομίας, ενώ απειλούσαν ότι θα υποκινήσουν ένα κύμα βίας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η συγκεκριμένη συμμορία αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της χώρας του καφέ. Τα ηγετικά στελέχη διοικούν τα πάντα μέσα από τις φυλακές, ενώ ο αριθμός των μελών της είναι μερικές χιλιάδες.

Η αστυνομίας έχοντας ανοίξει πόλεμο με τη PCC, έχει εξαπολύσει ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να καταστείλει την εγκληματική δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, ώστε να αποφύγει κρούσματα βίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το τουρνουά ξεκινά τον Ιούνιο μέσα στην περιοχή επιρροής της PCC, μέσα στο Σάο Πάολο, και χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται εκείνη την περίοδο στη χώρα.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Φαμπιάνο Μπαρμπέιρο, που ηγείται αυτής της αποστολής εκκαθάρισης δήλωσε στο Sky News: «Είμαστε έτοιμοι να προλάβουμε τέτοια περιστατικά. Τους έχουμε υπό συνεχή επιτήρηση και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν καμιά ευκαιρία να επιτεθούν. Δεν συνηθίζουν να κάνουν τυφλές επιθέσεις εναντίον απλού κόσμου, αλλά περιορίζονται στο να εκτελούν αποστολές εναντίον των εχθρών τους».

Πηγή: Sport-fm.gr