Το αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης να «παγώσει» προσωρινά η διαδικασία επιβολής ποινών από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League 1 απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δύο ΠΑΕ είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, προκείμενου να μην προχωρήσει ακόμη η επιβολή ποινών από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, όσον αφορά την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr, η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όχι μόνο δεν είναι παράνομη, αλλά είναι απολύτως σύννομη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Όπως ανέφερε η πλευρά των «ασπρόμαυρων», η απόφαση κρίνεται σεβαστή  όμως για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν προκύψει εκ μέρους του ΠΑΟΚ πολλά σημαντικά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων πηγές από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι:

«Αρχικά, την Παρασκευή (21/2) είχε γίνει γνωστό ο ορισμός εισηγητή για την προσφυγή των δύο ομάδων κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μόλις την Τρίτη (25/2) αιφνιδίως και χωρίς καμία αιτιολογία άλλαξε ο εισηγητής και μόλις μια ημέρα μετά, σήμερα (26/2), βγήκε η απόφαση του ΣτΕ.

«Πως και γιατί άλλαξε ο εισηγητής που είχε οριστεί πριν από μόλις τέσσερις ημέρες; Είναι τυχαίο πως με το που ανέλαβε ο νέος εισηγητής, την επόμενη κιόλας ημέρα απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΟΚ και δεν του δόθηκε η προσωρινή διαταγή; Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε συνέβη και αυτό και φυσικά πλέον τίποτα δε μας εκπλήσσει», ήταν το πρώτο σχόλιο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι και την γνωστοποίηση της απόφασης.

Η όλη διαδικασία που παραπέμπει ξεκάθαρα στις πρόσφατες πρακτικές της ΕΕΑ και την αλλαγή μελών της εν μέσω εκκρεμοδικίας από τον- χαριτωμένο στις χθεσινές φωτογραφίες- Λευτέρη Αυγενάκη που κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο».