Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League δίνουν συνέχεια απόψε (25/02, 22:00) το βράδυ σε Νάπολη και Λονδίνο, εκεί όπου διεξάγονται δύο αναμετρήσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένεται να… μπερδέψουν τους φιλάθλους αναφορικά με το ποιο θα παρακολουθήσουν. Και αυτό διότι το… μενού περιλαμβάνει τα ματς Νάπολι – Μπαρτσελόνα και Τσέλσι – Μπάγερν Μονάχου.

Στον… αστερισμό του Μαραντόνα και υπό τον φόβο του κορονοϊού

Εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού στην Ιταλία, η Νάπολι, μετά τον Μαραντόνα, με τον οποίο βίωσε τεράστιες στιγμές, ετοιμάζεται να δεχθεί και τον… Μεσσι-α -ως αντίπαλο βέβαια (CosmoteSport 2), η παρουσία του οποίου στην ιταλική πόλη και στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε ο Ντιέγκο, είναι ιδιαίτερα σημαδιακή και ιστορική.

Η Μπαρτσελόνα, που πέρασε από έλεγχο για τον COVID-19, ξέρει ότι είναι το απόλυτο φαβορί σε αυτή τη «μάχη» με τους «παρτενοπέι», οι οποίοι έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους την τρέχουσα σεζόν, αν και δείχνουν πως έχουν αφήσει πλέον πίσω τους μια μεγάλη «καταιγίδα» στις τάξεις της ομάδας, που στοίχισε και τη δουλειά του Κάρλο Αντσελότι. Βεβαίως, μπορεί να μην διεκδικούν τον τίτλο στη Serie A, όπως έκαναν τις προηγούμενες περιόδους, αλλά παραμένουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σύνολο.

Οι Καταλανοί του Κίκε Σετιέν πηγαίνουν στην Καμπανία με… φόρα τόσο από το δικό τους 5-0 επί της Εϊμπάρ, που σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης (1-0 από τη Λεβάντε), τους ανέβασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Primera Division.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Μίλικ, Λοσάνο, Χισάι και Γιορέντε είναι αμφίβολοι για τους γηπεδούχους, εκτός για οι Σουάρες, Ντεμπελέ, Άλμπα και Σέρτζι Ρομπέρτο για τους φιλοξενούμενους της Μπάρτσα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νάπολι (Τζ. Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

Μπαρτσελόνα (Κ. Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λένγκλέ, Τζούνιορ, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Γκριεζμάν, Φατί

Με κίνητρο από τον τελικό του Μονάχου

Η Τσέλσι υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου (CosmoteSport 1) στην πρώτη τους συνάντηση μετά τον τελικό του 2012, τον οποίο δεν έχει ξεχάσει καμία από τις δύο ομάδες, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Οι Βαυαροί γιατί έχασαν έναν… δικό τους τίτλο, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίαρχοι, ενώ οι Λονδρέζοι γιατί έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης, με τρόπο που ακόμη κάποιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές του ότι θα πρέπει να είναι εξαιρετικοί, για να πάρουν ένα αποτέλεσμα που να τους δίνει ελπίδες πρόκρισης εις βάρος των πρωτοπόρων της Bundesliga, οι οποίοι έχουν καρπωθεί και τον τίτλο του φαβορί -και όχι άδικα.

Οι «μπλε» προέρχονται από νίκη στο ντέρμπι της πρωτεύουσας με αντίπαλο την Τότεναμ (3-2), ενώ η κόκκινη πλευρά έρχεται από το 6×6 στη φάση των ομίλων, αλλά και με την κορυφή στη βαθμολογία του πρωταθλήματός τους, μετά το 3-2 επί της Πάντερμπορν.

Η ομάδα του Χανς-Ντίτερ Φλικ ταξίδεψε στο Λονδίνο με μοναδικούς απόντες τους Χάβι Μαρτίνεθ, Ζίλε και Πέρισιτς, τη στιγμή που η αγγλική ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Καντέ, Πούλισικ, Πέδρο και Χάντσον-Οντόι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (Φρ. Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Ζιρού, Γουίλιαν

Μπάγερν Μονάχου (Χ.-Ντ. Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τιάγκο, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι