Τα μέλη του ΠΣΑΚ ψήφισαν στη γενική συνέλευση του ΟΑΚΑ και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε απεργία, με 151 ψήφους υπέρ και μόλις 24 κατά.

Η εξέλιξη της γενικής συνέλευσης του ΠΣΑΚ

-Η γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ έχει χαρακτηριστεί από τους παίκτες ως η σημαντικότερη των τελευταίων ετών, αλλά η προσέλευση των περισσοτέρων έχει καθυστερήσει αρκετά.

-Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΠΣΑΚ η έναρξη της γενικής συνέλευσης μετατέθηκε για 45 λεπτά αργότερα. Λόγω μικρού αριθμού παικτών που έχουν προσέλθει, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:15.

-Το ΟΑΚΑ αρχίζει να αποκτά ζωή λίγο πριν τις 20:00 με τα πηγαδάκια που έχουν σχηματιστεί να είναι αρκετά.

-Μέλη του ΠΣΑΚ έλεγαν το παράπονό τους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης τονίζοντας ότι «έχουμε βγάλει 12 ανακοινώσεις και έχουμε στείλει 34 επιστολές (ο αριθμός δεν είναι τυχαίος και μπορεί να αποδειχθεί με επίσημα έγγραφα) σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ για να τους καλέσουμε σε διάλογο, αλλά δεν έχουμε πάρει σε καμία από αυτές απάντηση. Αντιθέτως, τα τελευταία δυο χρόνια μας φώναξαν τέσσερις φορές και πήγαμε σε όλες τις συναντήσεις».

Το παράπονο τους είχε ως βάση βέβαια, την πρόσκληση της ομοσπονδίας για σύσκεψη όλων των φορέων του μπάσκετ, πλην των παικτών και των προπονητών, την προσεχή Δευτέρα. «Δεν γίνεται σε μια τόσο σημαντική συνάντηση να απουσιάζουν οι παίκτες και οι προπονητές» έλεγαν στελέχη του ΠΣΑΚ.

-Στις 20:13 οι παίκτες κατευθύνονται μαζικά προς την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ περιμένει με αγωνία.

-Ο Βασίλης Οικονομίδης έστειλε έγγραφο στον ΠΣΑΚ αναφέροντας ότι ανεξάρτητα από την απόφαση τους για απεργία ή όχι τους καλεί στα γραφεία του συνδέσμου για συζήτηση την Παρασκευή στις 17:00. Σε περίπτωση απεργίας, έχει προγραμματιστεί επίσης γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ στις 16:00.

-Από τα συνολικά 500 μέλη του ΠΣΑΚ έχουν φθάσει στο ΟΑΚΑ περίπου 120 παίκτες, αλλά οι απουσίες θα… καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, ακούστηκε παίκτης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που είπε: «εγώ εκπροσωπώ έξι συμπαίκτες».

-Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα και τα αιτήματα του ΠΣΑΚ. Αναλύθηκαν οι λόγοι της απεργίας, αλλά κυρίως ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά την απόφαση. Αν δηλαδή ο ΠΣΑΚ αποφασίσει να προχωρήσει σε απεργία, τότε ποια θα είναι η στάση των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ; Οι παίκτες σκέφθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή ποια θα είναι τα κέρδη και ποιες οι επιπτώσεις από την απόφαση τους.

-Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν δίνουν το παρών στο ΟΑΚΑ λόγω της απογευματινής προπόνησης των «ερυθρολεύκων», αλλά διαβάστηκε μια επιστολή του Γιάννη Μπουρούση στα μέλη του ΠΣΑΚ που εξέφραζε τις θέσεις του Καρδιτσιώτη σέντερ.

-Σύμφωνα με τη γνώμη κάποιων μελών του ΠΣΑΚ, θα πρέπει «να βγουν μπροστά οι παίκτες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, επειδή έχουν περισσότερη βαρύτητα σε σχέση με τους παίκτες των υπολοίπων ομάδων».

-Στις 21:50 ξεκίνησε η ψηφοφορία των παικτών του ΠΣΑΚ σχετικά με την απεργία.

-Οι επιλογές που τέθηκαν προς ψήφιση ήταν 1) υπέρ της απεργίας, 2) κατά της απεργίας και 3) να αγωνιστούν κανονικά μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και αν δεν ψηφιστεί η τροποποίηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, τότε να ξεκινήσει η απεργία.

-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όπως ανακοινώθηκαν από τα μέλη του ΠΣΑΚ έδειξαν συντριπτική θέληση των παικτών για απεργία. 151 παίκτες ψήφισαν υπέρ και μόλις 24 κατά.

-Όπως είχε διαφανεί το κλίμα πριν την έναρξη της συνέλευσης, η απόφαση για απεργία ήταν σχεδόν προαποφασισμένη, καθώς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Θεσσαλονίκη άφηναν μικρά περιθώρια για αναβολή της.

Πηγή: gazzetta.gr