Τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς κόντρα στην Μπενφίκα σχολίασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ fm 94,6.

Ο πρώην άσος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την απουσία ποιότητας απ’ το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας την φυσιολογική λόγω της πίεσης που υπάρχει σε τέτοια ματς.

Όσον αφορά το ματς με την Μπενφίκα ανέφερε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του όπλο, που είναι η επίθεση, τονίζοντας πως οι Πορτογάλοι θα είναι καλύτερα «διαβασμένοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος:

Για το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

«Είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Δύναμη, πάθος, καυτή ατμόσφαιρα, μονομαχίες… Ποιοτικά δεν ήταν ό,τι καλύτερο, όταν έγινε ένα ντέρμπι που ξεχείλιζε από ένταση των ποδοσφαιριστών, που ήθελαν να το κερδίσουν για τους δικούς τους λόγους».

Αν αγωνιστικά το ντέρμπι ήταν αυτό που περίμενε:
«Και οι δύο ομάδες το ήθελαν πολύ για τους δικούς τους λόγους και υπήρχε πολύ άγχος. Είναι λογικός πως όταν υπάρχει τόσο μεγάλο επίπεδο άγχους στους ποδοσφαιριστές, δύσκολα θα παρουσιαστεί ωραίο θέαμα. Υπάρχει μεγάλη πίεση.

Το έχω ζήσει κι εγώ , αγωνιζόμενος σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Όλοι ασχολούνται μ’ αυτό. Από την οικογένεια, τους φίλους, τον κόσμο μέχρι τον τύπο. Όλο αυτό μεταφέρεται στον ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί να είναι ήρεμος. Αυτά τα ματς μένουν που μένουν στο μυαλό του κόσμου και συζητιούνται για καιρό».
Αν θεωρεί πως υπήρχαν σκέψεις οικονομίας δυνάμεων ενόψει Μπενφίκα:

Θεωρώ δεδομένη την ύπαρξη τέτοιων σκέψεων. Κι εγώ θα το σκεφτόμουν. Το πρεστίζ παίζει μεγάλο ρόλο στα ντέρμπι, θες να κερδίσεις τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά σκέφτεσαι και το πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι της Τρίτης. Είναι εύλογο να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, γιατί είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Υποσυνείδητα κράτησαν δυνάμεις για το παιχνίδι με την Μπενφίκα»

Για το ματς της Τρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού δείχνει να είναι η επίθεση. Όχι μόνο ο Μήτρογλου, που είναι η κορύφωσή της, αλλά η επιθετική λειτουργία γενικά. Είναι πολύ δουλεμένος σ’ αυτόν τον τομέα. Άλλωστε, το επιθετικό παιχνίδι είναι στο DNA της ομάδας και του κόσμου. Σε όλους αρέσει να είναι μια ομάδα καταιγιστική επιθετικά».

Για τον Ολυμπιακό που περιμένει να δει:
«Το πρώτο με την Παρί ήταν όνειρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά,βρήκε τα πατήματά του γρήγορα, είχε δοκάρι και ευκαιρίες… Όλα αυτά σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι ονειρικά. Δεν μπορεί να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Περιμένω κάτι ενδιάμεσο.

Σίγουρα και η Μπενφίκα έχει πάρει τα μέτρα της ενόψει Ολυμπιακού. Έχει καταλάβει τι εστί Ολυμπιακός, θα έρθει πολύ καλύτερα προετοιμασμένη. Μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό αν δεν προσέξει».

Αν περιμένει καλύτερη την Μπενφίκα:

«Σίγουρα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Προέρχεται από καλό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία που της έχει ανεβάσει την ψυχολογία, όπως και του Ολυμπιακό μετά τα ντέρμπι. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει ελαφρύ προβάδισμα ο Ολυμπιακός, λόγω της γενικότερης κατάστασης έχει το πάνω χέρι».

Πηγή: Sport-fm.gr