Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος ανοίγεται μετά την επιτυχία του τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού και τονίζει πως οι «πράσινοι» με υπομονή και επιμονή στα δύσκολα, κατέκτησαν το Λιγκ Καπ έχοντας στη σκέψη τους πως «δεν τα περάσαμε όλα αυτά δίχως λόγο…».

Ο υιός του κόουτς του «τριφυλλιού» και νυν ακραίος της αγαπημένης του ομάδας, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα χαράς, τα συνθήματα με τους οπαδούς και την ευτυχία των στιγμών που βίωσε μαζί με τους συμπαίκτες του για την πολύ ζόρικη νίκη επί του Ολυμπιακού (και) στον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ στο Μαρούσι, έριξε ξανά τους τόνους, όπως έχει μάθει πολύ καλά.

«Ως αθλητής και ως άνθρωπος είμαι προσγειωμένος χαρακτήρας… Όλοι χαρήκαμε με αυτή τη νίκη και το τρόπαιο που κατακτήσαμε. Εννοείται πως είναι σημαντικό σε αυτή την ηλικία να είσαι τροπαιούχος. Δείξαμε ότι κάτι συμβαίνει καλά, ότι δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο και ανταμειφθήκαμε. Δεν σημαίνει όμως ότι η συνέχεια της ομάδας μας θα είναι η ίδια αν δεν συνεχιστεί η σκληρή δουλειά» ανέφερε αρχικά στο gazzetta.gr, ενώ, για την έκρηξη συναισθημάτων από τη στιγμή του νικητήριου πόντου και τη στέψη του συλλόγου στο βόλεϊ μετά από μια 10ετία, απάντησε:

«Ποτέ δεν έκρυψα τα συναισθήματά μου για τον Παναθηναϊκό κι ούτε θα το κάνω, παράλληλα όμως δεν είναι σωστό να το διατυμπανίζω. Είναι σημαντικό για εμένα αυτό που κατακτήσαμε, ήταν κι ένα παιδικό μου όνειρο να πάρω τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι με αυτό το σύνολο που έχουμε, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο το σύνολο της ομάδας μας, μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικά πράγματα αυτή τη χρονιά αλλά και του χρόνου αν συνεχίσουμε την καλή δουλειά».

Σχολιάζοντας τις στιγμές που ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τα σετ με αποτέλεσμα να κάνει δραματικό τον δεύτερο τελικό στο κλειστό του Αγ. Θωμά και ποια ήταν τα στοιχεία που σ’ εκείνο το σημείο έλειπαν από τον Παναθηναϊκό, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος τόνισε:

«Έλειπε μια προσπάθεια ψυχολογίας, ενώ μπορώ να πω ότι έπαιξε ρόλο και η έλλειψη ψυχραιμίας. Έλεγα στους συμπαίκτες μου σ’ εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και όλοι γενικά το λέγαμε, πως όταν χάνονταν τα σετ χρειαζόμασταν ένα μπλοκ, μια καλή άμυνα, μια προσπάθεια ν’ αλλάξει η ροή του παιχνιδιού. Αυτό, βέβαια δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, αλλά εξαρτάται και από ένα λάθος του αντιπάλου. Όπως είπε και ο Τσάσιτς, προσπαθούσαμε πολύ αλλά δεν μας έβγαινε. Πάλι καλά που βγήκε έστω και αργά…».

Μαζί με τον πατέρα του, σε κάθε εμπόδιο, έπαιρναν δύναμη και το προσπερνούσαν δίχως να «λυγίσουν». Είτε στη ζωή, είτε στο φιλέ… Η λιτή του απάντηση για ό,τι κατάλαβε από την ψυχοσύνθεση του προπονητή του αλλά πάνω απ’ όλα του ανθρώπου που στηρίζει στα πάντα και στηρίζεται από εκείνον, είναι απόλυτα κατανοητή…

«Συνεννοούμαστε με τα μάτια. Δεν χρειάζεται να μιλάμε ορισμένες φορές με τον πατέρα μου. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Με τον πατέρα μου αλλά και με τον Πανταλέων και κάποια άλλα παιδιά ξέραμε καλά ότι έχουμε περάσει δύσκολα. Ψάχναμε τη διάκριση για να πούμε στους εαυτούς μας πως όλο αυτό δεν συνέβη δίχως λόγο… Ότι κάπου θα έβγαζε…».

Για τα άλματα προόδου που προσπαθεί να κάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αλλά και πιο ειδικά το τμήμα βόλεϊ υπό την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλος, ο 19χρονος ακραίος στάθηκε στο ότι τα αποτελέσματα φάνηκαν από τη δεύτερη, κιόλας, χρονιά της νέας διοίκησης με την κατάκτηση τίτλου και τα εφόδια που υπάρχουν για ανάλογη συνέχεια.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε και για τη διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου γιατί στον δεύτερο χρόνο πήραμε τρόπαιο. Άλλες διοικήσεις παλεύουν χρόνια για να καταφέρουν κάτι. Το αποτέλεσμα το δικό μας δείχνει τη συνοχή που έχει ο σύλλογος και τον τρόπο που δουλεύει. Γίνεται σωστή προσπάθεια και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη για εμάς. Βέβαια, το ότι πήραμε τον τίτλο δεν σημαίνει ότι γίναμε η καλύτερη ομάδα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, εμείς, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Σύρος είμαστε στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας και όλα τα παιχνίδια θα φτάνουν στις λεπτομέρειες όπως φάνηκε και στους δύο τελικούς του Λιγκ Καπ» είπε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, για να φανερώσει στόχους και όνειρα που έχει για το μέλλον του, το οποίο θέλει να είναι συνυφασμένο με το «τριφύλλι».

«Η όρεξη για τίτλους πάντα ήταν ανοικτή, δεν άνοιξε απλά τώρα. Μακάρι είτε φέτος είτε τα επόμενα χρόνια να έρθει κι ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι ένα ευρωπαϊκό με την πράσινη φανέλα».

Πηγή: gazzetta.gr