Η Αταλάντα του Γκασπερίνι έχει καταφέρει να κάνει τρομερά αισθητή την παρουσία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σκοράρει ακατάπαυστα, έχει κάνει τεράστιο come-back στα τρία τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League για να βρεθεί στα νοκ-άουτ, έχει τον Ίλισιτς να… σκορπά τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, με τον κόουτς της ομάδας να προειδοποιεί ότι ο γενικότερος ενθουσιασμός δεν θα πρέπει να γυρίσει… μπούμερανγκ.

Από την πλευρά του, ο Αλμπέρτ Θελάδες της Βαλένθια γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ξεκαθάρισε ότι φοβάται το επιθετικό ποδόσφαιρο της Αταλάντα με δεδομένα τα αμυντικά προβλήματα της δικής του ομάδας, λέγοντας: «Παρά τις απουσίες που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε ν’ ανταπεξέλθουμε με όσους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας».

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Αταλάντα είναι φουλ και πανέτοιμη για την επόμενη μεγάλη πρόκληση της φετινής ευρωπαϊκής της πορείας, με τον ισπανικό σύλλογο να μετράει απουσίες… Φλορέντσι, Κοκλέν, Λι, Ροντρίγκο, Γκαράι, Πιτσίνι, Βαγιέχο και Γκάμπριελ απουσιάζουν, περιμένει ο Θελάδες για Γκαμεϊρό, Τσερίσεφ και Σίλεσεν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Ντζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρέλερ, Γκόσενς, Γκόμες, Ίλισιτς, Ζαπάτα

Βαλένθια: Ντομενέκ, Γκαγιά, Ντιακαμπί, Μανγκαλά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Φεράν, Τόρες, Σολέρ, Γκέντες, Μάξι Γκόμεζ

Πονοκέφαλος για την Τότεναμ οι τραυματισμοί

Τα «σπιρούνια» πίστεψαν ότι η νίκη (3-2) επί της Άστον Βίλα στο τελευταίο λεπτό θα έδινε ώθηση και ψυχολογία για τη συνέχεια και την κόντρα με τον γερμανικό σύλλογο στους «16» του Champions League, ωστόσο, ο τραυματισμός του Σον στο χέρι και η ανάγκη να χειρουργηθεί ήρθε να δώσει νέα… σφαλιάρα.

«Είναι σαν να προσπαθούμε ν’ ανέβουμε κάπου και κάποιος έρχεται και μας παίρνει τη σκάλα… Και απλά κρεμόμαστε με όση δύναμη έχουν τα χέρια μας συνεχίζοντας την προσπάθειά μας» ανέφερε ο Μουρίνιο για την κατάσταση που επικρατεί στην Τότεναμ, η οποία θα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που αντιμετωπίζει η Λειψία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να περάσουν ως πρωτοπόροι από το γκρουπ στο οποίο συμμετείχαν και στο οποίο κοντραρίστηκαν με τις Μπενφίκα, Ζενίτ και Λιόν. Φέτος πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού στη Bundesliga διεκδικώντας στα ίσια την κορυφή με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ και θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με παράλληλες υποχρεώσεις στο κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης. «Θέλουμε να περάσουμε, αλλά δεν είναι και το πιο σημαντικό ματς της ιστορίας μας. Πρέπει να έχουμε ευνοϊκή κατάσταση για τον επαναληπτικό» είπε ο κόουτς, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Τότεναμ έχει απόντες τους Κέιν, Σισοκό και Σον, αμφίβολους τους Λαμέλα και Ντέιβις, ενώ, η Λειψία θα παρουσιαστεί δίχως τους Άνταμς, Καμπλ, Κόνατε, Ορμπάν και Ουπαμεκάνο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Γουίνκς, Ντομπελέ, Μπέρκβαϊν, Άλι, Λο Σέλσο, Λούκας

Λειψία: Γκουλάσι, Μουκιέλε, Κλόστερμαν, Χάλστερνμπεργκ, Ανχελίνο, Λαϊμέρ, Αϊνταρά, Φόρσμπεργκ, Σάμπιτζερ, Βέρνερ, Σικ

Πηγή: gazzetta.gr