Στα πλαίσια των επαφών του για το μνημόνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αντιμετώπιση των παθογενειών του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε τη Δευτέρα (10/02) συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκρέγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, Εμιλυ Σό, καθώς και τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Το μνημόνιο στο ποδόσφαιρο θα έχει τη «σφραγίδα» και των δύο Συνομοσπονδιών. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει ούτε λέξη, αλλά θα πάρει αυτούσιες τις προτάσεις των δύο φορέων και θα τις φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν να λογοδοτήσουν ουσιαστικά σε UEFA και FIFA, χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος.

Μάλιστα, στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφερόμενος στις συναντήσεις του κ. Γεραπετρίτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επισήμανε: «Συναντήθηκε με όλα τα τεχνικά κλιμάκια. Στις 25 Φεβρουαρίου θα έρθουν στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, που με το κύρος και τις γνώσεις τους αναμένεται να συμβάλλουν στην εξυγίανση του πλαισίου, για να έχουμε ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».