Τη Ρουμανία έχρισε ως φαβορί για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κόντρα στην Ελλάδα, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και των δύο Εθνικών ομάδων, Άγχελ Ιορντανέσκου, μιλώντας στον NovaΣπορFm.
O ρουμάνος προπονητής, που έχει αποσυρθεί από τους πάγκους εδώ και έξι χρόνια και κάνει καριέρα στην πολιτική, χαρακτήρισε το υλικό που έχει η αντίπαλος μας στα μπαράζ ως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων, ενώ εστίασε στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα στο σκοράρισμα. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρουμανία και οι φίλαθλοι στην χώρα, είναι πιο «πεινασμένοι» για πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου μετά από 16 χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άνχελ Ιορντανέσκου:

-το αν είναι ικανοποιημένος από τα προκριματικά παιχνίδια που έδωσε η Ρουμανία:

«Πιστεύω πως για την Εθνική μας ομάδα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάει στο Μουντιάλ. Εκτιμώ και σέβομαι την Ελλάδα, αλλά αυτό που πιστεύω αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ρουμανία έχει πολύ καλό υλικό και καλούς παίκτες. Από τους 22 διεθνείς οι 8-9 είναι από την Στεάουα Βουκουρεστίου που είναι η καλύτερη ομάδα στην χώρα. Έχουν πάρει πολύ καλά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λγικ και μπορούν να τα καταφέρουν.

-το υλικό της Εθνικής Ρουμανίας:

«Το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα καλύτερα της Ρουμανίας όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και την Εθνική ομάδα. Έχετε πολύ καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά το μομέντουμ ευνοεί περισσότερο την Ρουμανία αυτή τη στιγμή. Έχετε πολύ καλή οργάνωση και άμυνα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε δύο αγώνες πρέπει να σκοράρεις και η Ελλάδα έχει προβλήματα στο να βάζει γκολ.

-το αν δίνει προβάδισμα στην Ρουμανία το ότι το δεύτερο παιχνίδι γίνεται στην έδρα της:

«Είναι το δεύτερο πράγμα που δίνει προβάδισμα στην Ρουμανία. Έχουμε ένα καινούργιο γήπεδο που θα είναι γεμάτο από 55 χιλιάδες κόσμου. Περιμένουν 16 χρόνια οι φίλαθλοι εδώ να προκριθούν σε Μουντιάλ. Είμαστε πιο… πεινασμένοι για κάτι τέτοιο. Όλοι το βλέπουν σα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ο κόσμος θα «σπρώξει» την προσπάθεια των διεθνών».

Πηγή: Sport-fm.gr