Ο Λουίς Φερναντέζ που εμφανίστηκε παρουσία δύο διερμηνέων δέχθηκε αμέσως ερωτήσεις, μετά την ήττα από την Εθνική Ελλάδας.

-Για την σημερινή ήττα και το πόσο δυσκολεύει το έργο του Ισραήλ για την κατάληψη της μίας εκ των 2 προνομιούχων θέσεων του ομίλου είπε:

Δε νομίζω ότι μας δυσκολεύει. Βέβαια είμαι απογοητευμένος για τους παίκτες μου γιατί δεν άξιζαν αυτή την ήττα.Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε αρκετές ελλείψεις. Ήρθαμε με αρκετούς νέους παίκτες. Το τουρνουά όμως δεν τελείωσε. Υπάρχουν και άλλοι αγώνες.

-Για τα πέναλτι που ζητά το Ισραήλ σχολίασε:

Καλύτερα θα ήταν να μην σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή. Όσοι είδαν τον αγώνα ας κάνουν τα σχόλια τους. Από ποδοσφαιρικής απόψεως εμείς παίξαμε καλά.Μην ξεχνάτε πως και οι δύο ομάδες έχουν νέους παίκτες. Και οι δύο ομάδες κοιτάμε ν’ ανασυνταχθούμε. Και οι δύο έχουμε νέους παίκτες. Και οι δύο κοιτάμε το μέλλον μας. Η Ελλάδα όμως υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι πιο εύκολα τα πράγματα στο ποδόσφαιρό της. Στο Ισραήλ είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα στο ποδοσφαιρικά δρώμενα.

-Για τις αιτίες της ήττας της ομάδας του τόνισε:

Τους αγώνες όπως ο σημερινός αλλά και με την Κροατία τους χάσαμε επειδή είχαμε έλλειψη εμπειρίας. Μας έλλειψαν οι Μπεν Χαϊμ και Μπεναγιούν. Έχουμε όμως νέο αίμα. Έχουμε νέα στοιχεία ως ομάδα. Είδαμε θετικά πράγματα και συνεχίζουμε έτσι.

-Για το πως κρίνει το αποτέλεσμα απάντησε:

Δεν ήταν καλό. Μας βοήθησε όμως το ματς αυτό για να βγάλουμε συμπεράσματα. Είδα νέους παίκτες. Έτσι εμμένω και συνεχίζω.Και αν με αφήσετε να δουλέψω θα δείτε πως θα κάνω καλές κινήσεις.

-Για το πότε θα γίνουν αυτά που λέει και το πότε θα δει βελτίωση το Ισραήλ, από την στιγμή που είναι 5 μήνες στην ομάδα υπογράμμισε:

Μιλάτε για βελτίωση. Άρα δεν είδατε βελτίωση γιατί χάσαμε. Εγώ όμως είδα βελτίωση. Από μία ήττα όμως μαθαίνεις. Ελάτε λοιπόν την άλλη εβδομάδα στην Ομοσπονδία. Εκεί θα αναλύσουμε και θα δούμε τα ματς μαζί. Εγώ λυπάμαι τους παίκτες μου γιατί προσπάθησαν και έπαιξαν καλά. Επίσης λυπάμαι για τους οπαδούς που αποδοκίμασαν τον ύμνο του Ισραήλ. Αυτό αποτελεί έλλειψη σεβασμού.

-Για το αν μπορέσει να βελτιώσει την ομάδα μέχρι τον Μάρτιο είπε:

Εγώ έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα. Δεν τα παρατάω εύκολα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά. Πρέπει να βρούμε λύσεις και λύσεις υπάρχουν.

-Για την καλή εικόνα που έδειξε το Ισραήλ σήμερα και το αν αυτό του δίνει ικανοποίηση για το μέλλον ανέφερε:Αυτό το λες σοβαρά; Είναι ένα πολύ καλό κομπλιμέντο. Καιρό είχα να ακούσω καλά λόγια. Η ομάδα μας οικοδομείται. Έχει ταλέντο. Έχει ανάγκη τους μεγάλους αδερφούς της, Μπεν Χαϊμ, Αουάτ και Μπεναγιούν. Θα γυρίσουν πιο δυνατοί και τότε θα δείτε θαύματα. Τέλος είπε ‘καλό βράδυ και ευχαριστώ’ στα ελληνικά.

Πηγή: gazzetta.gr