Στην ΑΕΚ τρέχουν τα μεταγραφικά ζητήματα που αφορούν την ομάδα, στα οποία προστέθηκε ακόμη ένα, μετά την αποκάλυψη για «φλερτ» της Γουλβς με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Στην Ένωση απάντησαν αρνητικά στην πρόταση του αγγλικού συλλόγου, ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο επιθετικό,καθώς αξιώνουν τη ρήτρα των 6,5 εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο επιθετικό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι «λύκοι» δεν έχουν κάνει κάποια πρόταση στο ποσό που ζητούν, στον «δικέφαλο» ήδη έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν τους υποψήφιους αντικαταστάτες του 28χρονου φορ για να είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο. Ο τεχνικός διευθυντής, Ίλια Ίβιτς, ετοιμάζει λίστα με επιθετικούς και μέσα σε αυτήν βρίσκεται και ένα πολύ γνώριμο όνομα, αυτό του Σέρχιο Αραούχο.

Η μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού στην Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα προχωρήσει, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης έχει ζητήσει από τη διοίκηση της Λας Πάλμας να αποχωρήσει. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, φαίνεται ήδη να έχει υπάρξει μια πρώτη κρούση από τη μεριά της ΑΕΚ. Κάτι που δείχνει ότι στην Ένωση είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Νέλσον Ολιβέιρα.

Μάλιστα, από την Ισπανία πήγαν λίγο πιο μπροστά το θέμα. Σύμφωνα με το Μέσο των Καναρίων Νήσων, «La Provincia», όχι απλώς υπάρχει ενδιαφέρον της Ένωσης για τον πρώην επιθετικό της, αλλά έχουν σημειωθεί και τελικές εξελίξεις.

Το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ, στις οποίες ανακοίνωσε ότι «ναυάγησε» το ενδεχόμενο μεταγραφής του «Τσίνο» στην ομάδα του Χιμένεθ και ότι έχει ήδη πωληθεί σε άλλη ομάδα. Μάλιστα, αναφέρει ότι ο σύλλογος που θα τον αποκτήσει, είναι η ΑΕΚ

Η ιστοσελίδα Canarias 7 πάει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα, καθώς κάνει λόγο για συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας. Όπως αναφέρει, ο σύλλογος από τα Κανάρια Νησία δεν είχε εναλλακτική επιλογή μετά το «ναυάγιο» με την Αλ Ουάχντα. Έτσι, δέχθηκε την προσφορά που έγινε από την Ένωση και είναι 3 εκατ. ευρώ, συν μπόνους επίτευξης στόχων.

Την τρέχουσα σεζόν ο Αραούχο μετρά μόλις έξι συμμετοχές με τη Λας Πάλμας, λόγω ενός τραυματισμού που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός. Το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2023, ενώ οι ετήσιες απολαβές του (έπειτα από την ανανέωση που είχε προχωρήσει το καλοκαίρι του 2018) κυμαίνονται κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ.