Οι Ρωμαίοι πέτυχαν την 11η σερί νίκη στο πρωτάθλημα και είναι στο -3 από την κορυφή…

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους την παραμονή του αγώνα, δηλώνοντας ότι ο στόχος της Λάτσιο δεν είναι η κατάκτηση του τίτλου αλλά η έξοδος στο Champions League. Με όσα κάνουν οι Λατσιάλι, όμως, πώς να μην τους υπολογίσεις στη μάχη του τίτλου; Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να κάνει χατ-τρικ και να φτάνει στα 23 γκολ (!), οι Ρωμαίοι έφτασαν στην 11η σερί νίκη με το 5-1 επί της Σαμπντόρια στον πρώτο αγώνα της 20ης αγωνιστικής της Serie A και… χρωστάνε και ένα ματς με τη Βερόνα που είχε αναβληθεί.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ματς κρίθηκε από νωρίς: Κοντινό πλασέ του Καϊσέδο στο 7′ για το 1-0, πέναλτι του Ιμόμπιλε στο 17′ για το 2-0, ωραία κίνηση και νέο γκολ του Ιμόμπιλε στο 20′ για το 3-0. Το θέμα, πλέον, ήταν πόσα γκολ θα έβαζε η Λάτσιο και η απάντηση τελικά ήταν «πέντε», με τον Μπαστός στο 54′ να παίρνει την πάσα του Λέιβα για το 4-0, ενώ στο 65′ ο διαιτητής έδειξε πάλι το σημείο του πέναλτι και ο Ιμόμπιλε έκανε χατ-τρικ (5-0)!

Το μόνο που κατάφερε η Σαμπντόρια του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν να μειώσει στο 70′ με τον Λινέτι, ενώ στο 73′ οι Γενοβέζοι έμειναν και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σαμπό για φάουλ στον Αντεκάνιε που πήγαινε για γκολ.