Δεν χρειάστηκε να ζοριστεί ιδιαίτερα για να πάρει αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση στην Καλαμάτα κόντρα στην τοπική ομάδα, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πήραν τη νίκη 0-2 και παράλληλα εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα τέρματα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς σημείωσαν ο Ραντζέλοβιτς στο 6ο λεπτό και ο Χριστοδουλόπουλος στο 53ο, με τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη να αποκτά εντελώς τυπικό χαρακτήρα, καθώς πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό για να ανατραπεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει χρόνο συμμετοχής σε κατά κύριο λόγο αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές και να παρατάσσει την ομάδα του με τρεις στόπερ. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν πτόησε το σύνολό του, καθώς έφτασε με άνεση στον στόχο του.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι και να κάνει πιο εύκολη την κατάσταση για εκείνον, με τον Ραντζέλοβιτς να επιδεικνύει την εκτελεστική του ικανότητα, βρίσκοντας στόχο από δύσκολη γωνία, καθώς έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στεφανάκου.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να μείνει ανταγωνιστική, αλλά η διαφορά ποιότητας έστρεψε για τα καλά τη… ζυγαριά στην «ερυθρόλευκη» πλευρά. Νωρίς στην επανάληψη ήρθε και το 0-2, έπειτα από ωραία ενέργεια του Λοβέρα, που πέρασε μια εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με τον Χριστοδουλόπουλο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με προβολή.

Ουσιαστικά το επόμενο διάστημα πέρασε με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό, να βρίσκουν κάποιες ακόμη φάσεις για γκολ στην εστία της Καλαμάτας, αλλά να μην διευρύνουν το προβάδισμά τους, άρα και την έκταση της νίκης τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλαμάτα (Β. Βούζας): Στεφανάκος, Τόλι, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64’ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Μεριά, Γκασπάρ, Μπενζιά (80’ Μπέλιτς), Λοβέρα, Κούτρης, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73’ Ξενιτίδης), Γκερέρο