Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παραταχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να κάνει το παιχνίδι της και όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Λοράν Μπλαν, οι Παριζιάνοι δεν θα ασχοληθούν με τον τρόπο… αντιμετώπισης των Πειραιωτών.

Ο γάλλος προπονητής ξεκαθάρισε πως ο στόχος της ομάδας του είναι να φτάσει -τουλάχιστον- μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αυριανού παιχνιδιού -λόγω και του κόσμου των «ερυθρολεύκων»- ενώ παρά το… ασφυκτικό πρέσινγκ για να αποκαλύψει τα σχέδιά του, κρατήθηκε!

Τέλος, τόνισε το… δεδομένο, πως δηλαδή οι νταμπλούχοι Ελλάδας εμφανίζονται πολύ επιθετικοί στα τελευταία δύο παιχνίδια, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Η νίκη με την Μπορντό βοήθησε γενικά; «Σίγουρα η νίκη βοηθάει. Δίνει πιο μεγάλη εμπιστοσύνη. Αν και αρχικά χάσαμε βαθμούς δεν χάσαμε την εμπιστοσύνη μας. Ξέραμε πως κάποια στιγμή θα απέδιδε η δουλειά μας. Βλέπουμε πως η προσπάθειά μας βγαίνει στο γήπεδο και αυτό ελπίζουμε να γίνει και αύριο».

Θέλετε να υπάρχει μία συνέχεια από το πρωτάθλημα; «Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα και να υπάρξει συνέχεια. Σε κάθε ματς ο αντίπαλος όμως είναι διαφορετικός. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαφέρει. Εμείς θα κυνηγήσουμε τη νίκη αλλά αυτό θα το δούμε αύριο».

Έχετε ξαναπαίξει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τι θυμάστε;
«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε άλλες εποχές με το αυριανό ματς. Σίγουρα κρατάω την ζεστή ατμόσφαιρα με θερμούς οπαδούς αλλά δεν παίζουν οι οπαδοί. Παίζουν οι παίκτες. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Όπως και εάν παίξει ο Ολυμπιακός εμείς δεν ασχολούμαστε. Θέλουμε κατοχή μπάλας διότι εάν δεν έχουμε μπορούμε να δεχθούμε κάποιο γκολ. Θα αγωνιστούμε όπως και στα ματς στην Γαλλία. Αυτός είναι ο τρόπος μας και έτσι θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και αύριο».

Πως θα καλυφθεί το κενό του Άλεξ;
«Έχω κάποιον παίκτη που θα αντικαταστήσει». Θα είναι ο Μαρκίνιος; «Μόνος σου ρωτάς. Μόνος σου απαντάς. Δεν θα σας πω ποιον θα βάλω. Έχουμε μία προπόνηση. Εκεί θα καταλήξω. Ποτέ δεν ξέρεις. Ο Άλεξ χτύπησε».

Τι στόχους έχει βάλει για φέτος η Παρί;
«Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Πέρυσι φτάσαμε στους ‘8’. Εάν πάμε φέτος στους ‘4’ θα είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πρέπει να περάσουμε τους ομίλους. Να μαζέψουμε όσους βαθμούς περισσότερους γίνεται. Πάντα το πρώτο ματς είναι σημαντικό και πρέπει να το κερδίσεις. Βεβαίως ο Ολυμπιακός δεν θα συμφωνεί όμως εμείς θα πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε».

Πριν από 3 μέρες είχατε πει πως ο Μαρκίνιος δεν ήταν έτοιμος για 90 λεπτά. Θα μπορέσει να παίξει τώρα 90 λεπτά;
«Όχι». Για την δεξιά πλευρά της άμυνας είπε πως «δεν υπάρχει καμία ιεραρχία. Από τους ίδιους τους παίκτες εξαρτάται ποιόν θα βάλω. Σίγουρα υπάρχει ένα ροτέισον που δεν βολεύει, καθώς θα προτιμούσα έναν σταθερό παίκτη για εκεί, όμως αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες».

Για τον Ολυμπιακό και το πως τον κρίνει με τόσα νέα πρόσωπα
ο Μπλαν υπογραμμίζει πως «δεν τον βλέπω και τόσο νεανικό. Βλέπω μία ομάδα που έχει γυρίσει στο πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Είδα τα τελευταία 2 ματς και τα γκολ που έχει βάλει ο Μήτρογλου. Παρόλα αυτά δεν ξέρω εάν θα συνεχίσει τόσο επιθετικά ή εάν θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού λόγω του αγώνα. Επίσης ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις».

Θα κρατήσετε το ίδιο σύστημα με την Μπορντό; Μιλάτε αρκετά για αυτό το ματς. «Δεν μιλάω εγώ. Εσείς με ρωτάτε. Λογικό είναι να σας μιλάω για ένα κοντινό χρονικά ματς. Με την Μπορντό θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει αλλιώς. Όμως δεν θα αλλάξει και πολύ το σύστημα. Ίσως γίνουν 1-2 αλλαγές. Κατά βάση όμως θα είναι το ίδιο».

Τελευταία ερώτηση. Ξέρετε πως θα βάλετε τους παίκτες στον άξονα;
«Δεν θέλω να σχολιάσω. Αύριο έχουμε έναν αγώνα και δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τους ποιούς παίκτες θα βάλουμε».

Πηγή: Sport-fm.gr