Ακόμη ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά ποδοσφαιριστή έρχεται να «πονοκεφαλιάσει» περισσότερο τους επιτελείς του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Το κρούσμα αυτό καταγράφηκε στην αναμέτρηση της Τότεναμ κόντρα στην Τσέλσι, με θύμα τον Αντόνιο Ρούντιγκερ των φιλοξενούμενων.

Ο Γερμανός αμυντικός των «μπλε» υπέδειξε στον Άντονι Τέιλορ ότι ένας φίλαθλος των «σπιρουνιών» έκανε ήχους μαϊμούς προς τον ίδιο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να διακόψει για λίγο τον αγώνα και από τα μεγάφωνα να γίνουν συστάσεις.

Όπως φαντάζει φυσιολογικό, το περιστατικό καταδίκασαν όλες οι πλευρές. Η Τότεναμ σημείωσε με επίσημο τρόπο πως «διεξάγουμε έρευνα για ό,τι συνέβη. Κάθε μορφή ρατσισμού είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή στο γήπεδο αυτό. Λαμβάνουμε σοβαρά αυτές τις καταγγελίες και θα πάρουμε τα πιο ισχυρά μέτρα κατά κάθε ατόμου που θα εντοπιστεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο εξετάζοντας ακόμα και τον αποκλεισμό από το γήπεδο».

Τον Ρούντιγκερ υποστήριξαν μέσω των δηλώσεών τους στη συνέντευξη Τύπου και οι προπονητές των δύο κλαμπ, Φρανκ Λάμπαρντ και Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα, ο τεχνικός των γηπεδούχων εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, ενώ διευκρίνισε ότι ο σύλλογος που εκπροσωπεί έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σε τέτοια περιστατικά και στο παρελθόν.

«Είναι λυπηρό να βλέπω ξανά τον ρατσισμό στα γήπεδα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μιλήσω για αυτό δημοσίως. Πρέπει να μιλήσω δημόσια γιατί θα ξεχαστεί. Δεν θέλω να μπλέξω την Τότεναμ, διότι ξέρω μόνο κάποιοι ηλίθιοι που το προκάλεσαν αυτό. Λαμβάνω, πολλά μηνύματα υποστήριξης από τους φίλους της Τότεναμ και τους ευχαριστώ όλους για αυτό», είπε για το περιστατικό ο αμυντικός της Τσέλσι.

Και συμπλήρωσε: «Πραγματικά ελπίζω, αυτοί που το έκαναν να βρεθούν και να τιμωρηθούν σύντομα. Σε ένα τόσο εντυπωσιακό γήπεδο γεμάτο από τηλεοπτικά δίκτυα και κάμερες ασφαλείας, πρέπει να είναι πιθανό να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Αν όχι, τότε πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες στο γήπεδο που είδαν και άκουσαν το περιστατικό. Είναι τόσο ντροπή ο ρατσισμός να εξακολουθεί να υπάρχει το 2019. Πότε θα σταματήσει αυτή η ανοησία;».

Για την ιστορία, στην αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστικής της Premier League, τη νίκη πήρε η Τσέλσι, η οποία επικράτησε 0-2 της Τότεναμ στο νέο της γήπεδο.