Την… παραγωγή παικτών για την Εθνική ανδρών έθεσε ως πρώτο στόχο της Εθνικής ελπίδων ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, μιλώντας στον NovaΣπορ FM 94,6, την επομένη της νίκης επί της Μάλτας.

Μετά το εμφατικό 5-0 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο γήπεδο του Περιστερίου στο ματς με τη Μάλτα για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2015, ο Κώστας Τσάνας, χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη την πρόκριση στη τελική φάση, ενώ στάθηκε αρκετά και στο πόσους παίκτες έχει τροφοδοτήσει η ελπίδων στην ανδρών τα τελευταία χρόνια. «Είναι θετικό που δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κάναμε ευκαιρίες» τα λόγια του για το παιχνίδι με τη Λετονία.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6…

-την πρεμιέρα στα προκριματικά του Euro2015 με τη Μάλτα

«Είναι δύσκολος ο τρόπος που διεξάγονται τα προκριματικά. Ακόμα και πρώτος να βγεις δίνεις αγώνα μπαράζ για να είσαι στο Euro. Έχουμε πολύ καιρό να πάμε σε τελική φάση αλλά θα προσπαθήσουμε. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στα προκριματικά κόντρα σε μία πολύ αδύναμη ομάδα. Ο όμιλός μας έχει καλές ομάδες, όπως η Τουρκία και η Σουηδία. Χθες έπαιξαν μεταξύ τους και ήρθαν ισόπαλες 2-2 κάτι που μας συμφέρει. Οι Πολωνοί έχουν καλά αποτελέσματα στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει και γενικά έχουν γίνει ενδιαφέροντα παιχνίδια».

-τα επόμενα ματς του ομίλου

«Το πρώτο ματς είναι στην Αττάλεια με την Τουρκία και το δεύτερο με τη Μάλτα εκτός έδρας. Είναι δύσκολο γιατί η διοργάνωση είναι και μεγάλη σε χρονική διάρκεια, ενώ υπάρχουν και πολλές αλλαγές παικτών. Όλο και κάποιος πάει στην ανδρών και η σύνθεση αλλάζει, οπότε δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε κάτι στάνταρ. Αυτό, επιφέρει παράλληλα και μία κόπωση λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων τους σε ομάδες και μία ή δύο Εθνικές ομάδες».

-τους παίκτες που μπορούμε να υπολογίζουμε για τη συνέχεια

«Χθες παίξαμε χωρίς τον Μαυρία, τον Κουρμπέλη και τον Μπάλα που ήταν τραυματίας. Η χαρά της Ελπίδων είναι να φτιάχνει ποδοσφαιριστές για την ανδρών. Βλέποντας χθες το ματς με τη Λετονία, είδαμε πολλούς παίκτες που πριν δύο-τρία χρόνια ήταν στην Ελπίδων. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία και η χώρα, είναι σημαντικό να έχουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετούς παίκτες που εξελίσσονται. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, όπως ο Κίτσιου που δείχνει έτοιμος».

-το ματς της Ανδρών με τη Λετονία

«Στο πρώτο ημίχρονο, εγώ και ο κόσμος το απολαύσαμε. Κάναμε ευκαιρίες, είχαμε παλμό και μου άρεσε που στις εξέδρες υπήρχε ευχάριστο κλίμα. Σε σχέση με τον αγώνα στο Λίχτενσταϊν ήμασταν πολύ καλύτεροι. Η Εθνική είχε τρόπους να κάνει ευκαιρίες και να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Δεν βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έχει σημασία. Όσο ήταν πίσω στο σκορ η Βοσνία, υπήρχε έξτρα θέληση να μπει ένα γκολ το οποίο ήταν θέμα χρόνου. Πλέον δεν έχουμε τον πρώτο λόγο για την απευθείας πρόκριση, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Δύο νίκες και αν έρθει το στραβοπάτημα της Βοσνίας έχει καλώς. Είναι θετικό που δείξαμε καλό πρόσωπο».

Πηγή: sport-fm.gr