Τα τοπικά ντέρμπι στην Αγγλία έχουν πάντα τον δικό τους χαρακτήρα, ενώ πολλές φορές δεν αποφεύγονται και έκτροπα, τα οποία συνήθως διαδραματίζονται εντός γηπέδου. Ωστόσο, αυτήν τη φορά τα πράγματα ξέφυγαν και υπήρξε συμπλοκή μεταξύ οπαδών και εντός αγωνιστικού χώρου και κερκίδων.

Τα «παρατράγουδα» αυτά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπλάκπουλ με τη Φλίτγουντ, για τη 19η αγωνιστική της League 1, της αντίστοιχης δικής μας Γ’ Εθνικής. Για να καταλάβει κανείς το πόσο κοντινό είναι αυτό το ντέρμπι, τις δύο πόλεις τις χωρίζουν μόλις 14 χιλιόμετρα.

Όλα ξεκίνησαν από την εισβολή ενός οπαδού των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Όπως φαίνεται, ήθελε να πλησιάσει στην εξέδρα των φιλοξενούμενων, ώστε να τους πικάρει, καθώς η ομάδα του βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, η κίνησή του δεν πέρασε… αναίμακτα και δύο οπαδοί από την άλλη πλευρά εισέβαλαν στο γήπεδο για να πουν τα δικά» τους.

Στη συνέχεια η κατάσταση εκτραχύνθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς η κίνησή τους αποτέλεσε αφορμή για μια γενικευμένη σύρραξη. Το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τις δύο πλευρές να έρχονται στα χέρια και την κατάσταση να ξεφεύγει για τα καλά.

Για την ιστορία, η Μπλάκπουλ επικράτησε της Φλίτγουντ με 3-1.

Δείτε το βίντεο: