Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, σε ένα ματς – θρίλερ κόντρα στον Πλατανιά.

Οι Αρκάδες είχαν νικήσει στο πρώτο ματς με 1-0, ωστόσο οι Κρητικοί κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση και παραλίγο να κάνουν την έκπληξη.

Ο Πλατανιάς μπήκε στο παιχνίδι αρκετά καλά και… πάγωσε την Τρίπολη μόλις στο 14′, όταν ο Λουκίνας από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1 δίνοντας σκορ παράτασης στην ομάδα του.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης και της πρόκρισης δύο φορές. Πρώτα ο Μαρτίνεθ στο 72′ αστόχησε με προβολή, ενώ στο 75′ ο Σουάρες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η αστοχία των γηπεδούχων, οδήγησε το ματς στην παράταση όπου είχαμε έναν… κακό χαμό!

Πρώτα ο Ιγκλέσιας μετά από λάθος του Μάντζαρη στο 91′, ισοφάρισε σε 1-1 κι έδινε την πρόκριση στην ομάδα του, όμως ο Πλατανιάς βρήκε την δύναμη και πήρε σκορ πρόκρισης πολύ γρήγορα! Συγκεκριμένα, στο 102′ ο Μιγκέλ με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα έκανε το 1-2.

Όμως η πρόκριση άλλαξε και πάλι χέρια μετά από 10 λεπτά. Τότε, στο 112′, ο Πουρζιτίδης έκανε χέρι και ο Ιγκλέσιας από τα 11 βήματα ευστόχησε ισοφαρίζοντας εκ νέου, αυτή τη φορά σε 2-2. Πλέον η ομάδα της Αρκαδίας είχε και πάλι το εισιτήριο για τους «16» στα χέρια της…

Το… σφράγισε όμως, στις καθυστερήσεις της παράτασης. Ο Λουίς Φερνάντεθ, με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το τελικό 3-2 δίνοντας και τη νίκη στην ομάδα του, ενώ λίγα λεπτά πριν στο 116′ ο Καραγκούνης είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Xιμένεθ): Μιχαήλ, Παναγιώτου (46′ Κώτσιρας), Άνχελ Μαρτίνεθ, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Αντζουλάς (46′ Καπίγια), Μουνάφο (103′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας, Μπελόκ, Χαουρέγκι, Κρέσπι (46′ Λουίς Φερνάντεθ).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Μαντζάρης, Ρεβυθόπουλος, Πουρζιτίδης, Τσαμούρης, Καραγκούνης, Κωστίκος (61′ Νίλι), Παπουτσογιαννόπουλος (86′ Μπιανκόνι), Ουές, Λεϊρία (108′ Παπαδόπουλος), Σμυρλάκης (81′ Μποσέτι), Λουκίνας.

Τεσσάρα πρόκρισης ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είχε ηττηθεί με 2-0 από την Καβάλα στο πρώτο ματς, αλλά οι Κρητικοί μπόρεσαν να ανατρέψουν και μάλιστα άνετα το σκορ στη ρεβάνς του Γεντί Κουλέ παίρνοντας την πρόκριση με 4-0 στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γουάιλι κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νέιρα, Στάικο στον άξονα, τους Σεμέδο, Φερέιρα στα άκρα και τον Τσιλιανίδη σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον Φιγκερέιδο.

Από την αρχή της αναμέτρησης ανέλαβαν τα ηνία. Ομως στο πρώτο τέταρτο δεν απείλησαν ουσιαστικά τα καρέ του Δήμιζα, ο οποίος στην προθέρμανση αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο. Η πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία ήταν με τον Σεμέδο στο 19′, ενώ ο Καζαντζίδης στο 26′, απέκρουσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του.

Στο ημίωρο η κατοχή μπάλας έφτανε στα επίπεδα του 75%-25% υπέρ του ΟΦΗ, ο οποίος άνοιξε το σκορ σρο 39′ με ωραίο σουτ του Τσιλιανίδη. Ετσι η ανάπαυλα τον βρήκε μπροστά με 1-0, ενώ στο ίδιο διάστημα η Καβάλα έκανε μόνο μία φορά αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ, όταν ο Μαρκόπουλςο βρέθηκε στο 42′ απέναντι από τον Γουάιλι, αλλά δεν έκανε τελική.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και έλαμψε το άστρο του Νέιρα. Ο Αργεντινός μέσος με δύο πανέμορφα σουτ στο 50′ και το 53′, κυρίως το πρώτο, έδωσε στον ΟΦΗ σκορ πρόκρισης (3-0) και η υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο «αποτυπώθηκε» και ως αποτέλεσμα .

Πλέον στο «κάδρο» του ΟΦΗ μπήκε και ο παράγοντας διαχείριση, καθώς συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά την ίδια στιγμή «πρόσεχε» ώστε και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Τομέας στον οποίο πήγε καλά, αφού η Καβάλα μέχρι το 90’΄έβγαλε μόνο μία καλή φάση, με τον Αρναούτογλου στο 75′. Στον αντίποδα οι Νέιρα, Ντίνας απείλησαν και κάπου εκεί μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας όπου και έγινε… χαμός.

Ο Αρναούτογλου των φιλοξενουμένων βρέθηκε τότε φάτσα με τον Γουάιλι αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα και στην εξέλιξη της φάσης ο Φιγκερέιδο με εξ’ επαφής πλασέ μετά από παράλληλη του Τσιλιανίδη, διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Κουτρουμπής (83′ Σακόρ), Γιαννούλης (72′ Νάστος), Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Φερέιρα (56′ Ντίνας), Φιγκερέιδο.

ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλιτς (60′ Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (71′ Καθάριος), Μαϊδάνος (56′ Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.

Oι αγώνες της 5ης φάσης του Κυπέλλου

3/12

Παναιτωλικός – Ιάλυσος 5-1 (4-0)
Εργοτέλης – Τρίκαλα 0-1 (3-2)

4/12

ΟΦΗ – Καβάλα 4-0 (0-2)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 3-2 παρ. (1-0)
Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου 6-0 (3-0)
Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας 3-0 (1-2)

Λάρισα – Καλαμάτα
Βέροια – Πας Γιάννινα

5/12

Λαμία – Aιολικός (15:00)
Βόλος – Πανσερραϊκός (17:15)
Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή (19:30)

Πηγή: gazzetta.gr