Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Σέρχιο Κόκε σε εφημερίδα της Βολιβίας, με αφορμή τη μεταγραφή του στην Μπλούμινγκ.

Σε αυτή ο Ισπανός επιθετικός επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων για την απόκτησή του, όμως τόνισε πως θα ήταν προδότης για τον Άρη αν απαντούσε θετικά.

Επίσης, αναγνώρισε το γεγονός πως έζησε στιγμές δόξας στους «κίτρινους» που δύσκολα θα ξεχάσει.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κόκε στην ιστοσελίδα «eldeber.com.bo»

Τι εντύπωση έχει αποκομίσει από τις υποδομές της Μπλούμινγκ;

«Μια αίσθηση εντυπωσιακή. Διαθέτει εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, αφού υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι στην Ευρώπη που δεν διαθέτουν τέτοιες υποδομές»

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Ο τελευταίος επίσημος αγώνας μου στην Ευρώπη (με την Ρέγκενσμπουργκ, της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας) ήταν στις 25 Μαΐου. Στη συνέχεια, προπονήθηκαν για μία εβδομάδα και πήγα για διακοπές. Παρότι είχαμε ξεκινήσει προετοιμασίας, εγώ επέλεξα να μεταγραφώ σε άλλη ομάδα. Πριν έρθω στη Βολιβία δεν έκανα τίποτα γιατί ήμουν σε διαπραγματεύσεις και ταξίδια».

Είχες την ευκαιρία να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να παίξεις στην Κύπρο. Γιατί αποφάσισες να έρθεις στην Βολιβία;

«Στην Ελλάδα θα έπαιζα περισσότερο, αλλά πουθενά δεν πρόκειται να αισθανθώ είδωλο όπως στον Άρη (όπου ήταν συμπαίκτες του Νάντσο Γκαρσία για τέσσερα χρόνια), γιατί αν πήγαινα σε άλλη ομάδα θα ήμουν προδότης. Στη συνέχεια, πήγα στην Κύπρο. Υπήρξε μια σοβαρή πρόταση, αλλά στη συνέχεια ήρθα σε επαφές με την Μπλούμινγκ και με έπεισε πως υπάρχει πραγματικά λόγος να έρθω στη Βολοβία».

Ο Νάτσο; Μίλησε μαζί του για να έρθεις εδώ;

«Όχι, δεν του είχα πει τίποτα, αλλά λίγο πριν κλείσει η συμφωνία επικοινώνησα μαζί του επειδή μου αρέσει πάντα να έχω επίγνωση του συλλόγου που πηγαίνω. Έτσι πήρα καλές αναφορές από τον Νάτσο και μου εξήγησε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα».

Έχεις παίξει σε αρκετούς συλλόγου. Που πιστεύεις ότι έχεις αποδώσει καλύτερα;

«Δόξα τω Θεώ, είχα την τύχη να τα πάω καλά σε όλες τις ομάδες που πήγα. Έτσι αγαπήθηκα από τους οπαδούς, αλλά στον Άρη έγινα είδωλο και για αυτό το ξεχωρίζω».

Πηγή: sport-fm.gr