Ως ένα καλό μάθημα χαρακτήρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον αποκλεισμό της Εθνικής νέων από την Ισπανία στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο 19χρονος μπασκετμπολίστας τόνισε πως η δημοσιότητα που πήραν δεν τους έκανε καλό.

Ακόμη, όσον αφορά τον ίδιο τόνισε πως είναι νευριασμένος με τον εαυτό του για την απόδοση που είχε στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής, επισημαίνοντας πως θα εκμεταλλευτεί τη μεταγραφή του στο NBA για να δουλέψει πολύ και όταν γυρίσει να είναι έτοιμος να… διαλύσει τους αντιπάλους του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

Για τον αποκλεισμό από την Ισπανία:

«Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μπήκαμε χαλαροί. Πιστεύαμε ότι είχαμε το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου έτσι και χάσαμε. Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν εύκολο, αλλά δεν τους περιμέναμε κι έτσι. Πιστεύαμε ότι θα ήταν πιο εύκολοι στην αντιμετώπιση, θα έπαιζαν διαφορετικά, αλλά αποτύχαμε. Μπήκαν σαν τα σκυλιά και το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Δεν ξέρω γιατί εμείς δεν μπήκαμε έτσι. Είχαμε ψηλώσει όλον αυτόν τον καιρό με τη δημοσιότητα και μας βγήκε σε κακό. Φυσικά βάζω και τον εαυτό μου πρώτο μέσα σε αυτό. Σίγουρα ήταν ένα καλό μάθημα. Όλα τα παιδιά θα έχουν μία καλή καριέρα και θα τους γίνει μάθημα αυτό που έγινε με την Ισπανία. Και πρώτον από όλους σε εμένα».

Για την πίεση που νιώθει:

«Δεν το έχω συνηθίσει. Σίγουρα μου ασκεί πίεση που με κοιτάει τόσο πολύς κόσμος και τόσο έντονα. Αυτή η πίεση μου βγήκε σε κακό. Ωστόσο πρέπει να μάθω να το χειρίζομαι όλο αυτό διότι θα υπάρχει αυτή η πίεση. Το ίδιο και από την τηλεόραση. Ξέρεις τι αισθάνεσαι σαν τα μάτια να είναι καρφωμένα πάνω σου; Αισθανόμουν λες και με κοιτούσε όλο το γήπεδο. Αισθάνεσαι πως ακόμα και μέσα από την κάμερα, από την τηλεόραση, ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα σε εσένα με τον πιο αδιάκριτο τρόπο. Ότι σε κοιτούν μέσα από την κάμερα. Αυτό θα γίνεται συνέχεια από εδώ και πέρα. Έπρεπε κι εγώ να τους δείξω ότι αξίζει τον κόπο να το κάνουν. Δεν είναι έτσι όμως. Εγώ φέτος έπαιζα Α2. Κάποια παιδιά έπαιζαν στην Α1. Ποιο ΝΒΑ; Στο ΝΒΑ δεν έχω πάει ακόμα. Την εμπειρία που είχαν τα άλλα παιδιά εγώ δεν την είχα. Σε τέτοια διοργάνωση παίζω για πρώτη φορά. Ήταν δύσκολο, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να μπαίνεις μέσα και να δείχνεις ποιος είσαι. Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα».

Για το μέλλον του:

«Του χρόνου θα είμαι πολύ πιο έτοιμος. Θα ξέρω περισσότερο μπάσκετ και θα είμαι πιο δυνατός. Αν είμαστε ο βασικός κορμός θα πάμε πολύ καλά. Ελπίζω να μην υπάρχει δημοσιότητα. Αυτή η δημοσιότητα έφταιξε που πήραν τα μυαλά μας αέρα. Δεν θέλω να πω κάτι κακό. Ο καθένας τη δική του προσωπικότητα, αλλά δεν το διαχειριστήκαμε σωστά και μας επηρέασε πολύ στο παιχνίδι μας».

Για το ΝΒΑ, σχολίασε:

«ΝΒΑ ε; Για ποιο ΝΒΑ λέμε… Εδώ σκέφτηκα πολλές φορές ότι δεν μπορώ να βάλω ένα καλάθι. Για ποιο ΝΒΑ συζητάμε; Είναι δεδομένο όμως ότι θα υπάρχουν καλά παιχνίδια και άσχημα. Προσπάθησα απλά να μην επηρεάσω την ομάδα μου. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσει. Δεν πα’ να είσαι ο Κόμπε ή ο ΛεΜπρον. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κερδίζει η ομάδα. Κι αν εσύ δεν μπορείς να βάλεις σε ένα ματς, τότε θα κάνεις χώρο για να βάλουν οι υπόλοιποι. Αν κερδίζει η ομάδα γυρνάς σπίτι χαμογελαστός.

Την επόμενη ημέρα θα έρθει η σειρά σου. Εννοείται πως θέλω να είμαι πρωταγωνιστής σε κάθε παιχνίδι. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ας μην κρυβόμαστε όμως. Κάποια παιδιά ήταν καλύτερα από εμένα. Για αυτό και όταν θα πάω στην Αμερική θα ξεσκιστώ στη δουλειά. Και θα γυρίσω! Όχι έτοιμος να βάλω ένα καλάθι. Έτοιμος να τους διαλύσω. Το εννοώ αυτό που λέω. Γιατί είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου. Θα ήθελα να κερδίσει η ομάδα μου και νιώθω ότι δεν τη βοήθησα. Θα ήθελα να είμαι πιο δυνατός».

Πηγή: sport-fm