Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (22:00, Novasports 2) το πρώτο από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθεί, καθώς δοκιμάζεται στην πάντα σκληρή έδρα της Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν αντίδραση στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», από την οποία θέλουν να φύγουν με την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, η οποία θα ισορροπήσει σε κάποιο βαθμό τις μέχρι τώρα απώλειες απέναντι σε Βιλερμπάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το άσχημο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής στο ΣΕΦ, κόντρα στους Ρώσους, έφερε απογοήτευση στο Φάληρο, αλλά παίκτες και προπονητό επιτελείο γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να βγάλουν «σφυγμό».

Η βασκική ομάδα, από την πλευρά της, ξεκίνησε δυνατά με μια νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά στα επόμενα δύο ματς δεν τα κατάφερε και θέλει και εκείνη να επιστρέψει στα επιτυχημένα αποτελέσματα. Στα προβλήματα που έχουν οι γηπεδούχοι, πλην του τραυματία Τζέισον Γκρέιντζερ, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι λογικά διαθέσιμοι. Οι Πιέρια Χένρι, Σαβόν Σιλντς και Ματ Τζάνινγκ αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες στομαχικές διαταραχές, αλλά αναμένεται να παίξουν κανονικά.

Διαιτητές της αναμέτρησης, θα είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά και ο Ιταλός Μικέλε Ρόσι.