Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έκανε τον απολογισμό των εννέα πρώτων μηνών της διοίκησης, αφήνοντας αιχμές για όσους επιχειρούν την αποδόμηση και ανατροπή της.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σαρρής ανέφερε

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ιωαννίδη για την βοήθεια και τη συνεργασία που είχαμε. Είμαι βέβαιος ότι στο ίδιο επίπεδο θα είναι και οι σχέσεις μας με τον κ. Ανδριανό. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Για την κάρτα υγείας δαπανήθηκαν 13 εκατ. και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση. Μπλοκάραμε την υλοποίησή της. Την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα.

Για το μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ, η επιλογή μας δικαιώνεται, ενώ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναβαθμίζει το άθλημα.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν.

Για τις επιχορηγήσεις οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, γιατί ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει η ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή αγνοούμε το πότε θα επανέλθει η χρηματοδότηση.

Σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο, γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Ως διοίκηση, είμαστε σε εισαγγελικό έλεγχο. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Όλοι τους ξέρετε και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους».

Στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, την FIFA εκπροσωπεί η κα. Εύα Πασκέ, ενώ ως εκπρόσωπος της UEFA το παρών δίνει ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου.

Πηγή: sport-fm.gr