Το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου του 2016. Απομένουν, δηλαδή, περισσότερες από 1.000 μέρες (1.080 για την ακρίβεια) μέχρι την έναρξή του. Από το απόγευμα της Τετάρτης, όμως, όλοι οι φίλαθλοι το αισθάνονται κάπως πιο… κοντά. Και αυτό γιατί παρουσιάστηκε το λογότυπο της διοργάνωσης.

Η UEFA ανέθεσε σε πορτογαλική εταιρία το σχεδιασμό του λογότυπου, όπως είχε κάνει και στο Euro του 2012. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Παρίσι και δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη, αποσπώντας, ωστόσο, θετικά σχόλια.

Χαρακτηριστικό του νέου λογότυπου, όπως ήταν φυσικό, είναι το κόκκινο, το μπλε και το λευκό χρώμα (εθνικά χρώματα της Γαλλίας), τα οποία ενώνονται σε αρμονικές γραμμές και πλαισιώνουν την εικόνα του… μεγάλου πόθου, του Κυπέλλου.

Ειδικοί των τεχνών έχουν, ήδη, εκφραστεί με θετικά σχόλια για το σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με αυτούς «είναι σύγχρονο και εκπέμπει καλαισθησία, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει».

Πηγή: sport-fm.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.