Στην πισίνα της Λαμίας, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Παναιτωλικό που πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Δοκάρι ο Βάντερσον για τους γηπεδούχους.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα ήταν μεγάλο και αυτό μάλλον δεν χωρούσε ιδιαίτερη ανάλυση. Ο Παναιτωλικός ήταν ουσιαστικά… τελευταίος, ως η μόνη ομάδα χωρίς βαθμό ως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ η Λαμία είχε χάσει τη νίκη στο παρά… ένα απ’ τον Πανιώνιο και χρειαζόταν ένα «τρίποντο» για να ανέβει βαθμολογικά. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν λίγο παραπάνω, αλλά το τελικό 0-0 είναι η πραγματικότητα με την οποία πρέπει να συμβιβαστούν αμφότεροι, ακόμα και οι Αγρινιώτες που μέτρησαν για πρώτη φορά βαθμό την 6η αγωνιστική.

Αρκετές φάσεις ουδέν αποτέλεσμα

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν αγωνιστικό χώρο επιβαρυμένο απ’ τη βροχή, που σε άλλα σημεία η μπάλα «κολλούσε» απ’ την αντίσταση και σε άλλα… έτρεχε. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως καταγράφηκε ανεξάρτητα απ’ τις συνθήκες, για τους γηπεδούχους, με τον Καραμάνο να σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση στην περιοχή και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Η «απάντηση» στις φάσεις ήρθε για τον Παναιτωλικό με τον Λουσέρο, που έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Μοράρ, αλλά ο Βελλίδης ενστικτωδώς άπλωσε τα χέρια κι απομάκρυνε πάνω απ’ το δοκάρι του. Στο 28’ ο Δημούτσος δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Γιαννακόπουλου, παίρνοντας το κόρνερ, ενώ οι καλύτερες φάσεις προέκυψαν προς το τέλος του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα στο 36’ ο Ντάλσιο προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής, έχοντας πλάτη στην εστία, αλλά η παρέμβαση του Αντέτζο έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Αν μάλιστα το πρώτο γκολ της αναμέτρησης έφτασε να πλησιάζει περισσότερο από ποτέ σ’ εκείνο το σημείο, ο Ρόμανιτς έφτασε ακόμα πιο κοντά στο 45’. Τότε ο Μαρσιάλ  έκανε τρομερό λάθος, δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, προδόθηκε απ’ τον κακό αγωνιστικό χώρο και έβγαλε τετ α τετ τον Ρόμανιτς, που όμως επίσης δεν κοντρόλαρε σωστά και ο Γιαννακόπουλος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Η Λαμία τις φάσεις ο Παναιτωλικός τον Γιαννακόπουλο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε τις ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν το γκολ, όμως όταν ξεκίνησε ο κύκλος των χαμένων… ευκαιριών, περιλάμβανε αρκετές συγκινήσεις.

Στο 62’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-0, όμως το δυνατό σουτ του Βάντερσον βρήκε στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου! Λίγα λεπτά μετά (67’) ήταν η σειρά του Αντέτζο με κεφαλιά να απειλήσει και τη μπάλα να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72’ οι Φθιωτοί είχαν τρομερή διπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Καραμάνο να πιάνει την κεφαλιά και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει και στο ριμπάουντ τον Τουράμ να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξ επαφής!

Στο 74’ ήταν η σειρά του Ρόμανιτς να σουτάρει και τον Έλληνα τερματοφύλακα των «καναρινιών» να αποκρούει, ενώ οι αλλαγές του Κάστρο λίγο μετά (74’ Μιμίτο, 77’ Ντουάρτε) δεν άλλαξαν την κατάσταση.

Το «φιλμ» του αγώνα έκλεισε πάντως με τον Παναιτωλικό να φτάνει μια «ανάσα» απ’ το να… κλέψουν τον αγώνα, όταν ο Αριγίμπι έκλεψε απ’ τον Σάλιακα, κινήθηκε έξω απ’ την περιοχή και πλάσαρε σύριζα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Η πίεση των γηπεδούχων εξαντλήθηκε εκεί, με τις δυο ομάδες να μένουν σε ισορροπία.

Πηγή: gazzetta.gr