Έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση πριν ακόμα συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, με τη φανέλα της Λέτσε. Οι ικανότητές του είχαν προκαλέσει έκπληξη, αλλά και θαυμασμό και όλοι έκαναν λόγο για το νέο, μεγάλο ταλέντο της Βουλγαρίας. Η πορεία του Βαλερί Μποζίνοφ, όμως, δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων του, αφού σε καμία από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Την περασμένη χρονιά ο Βούλγαρος αγωνίστηκε στην Βιτσέντζα, ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην οποία ανήκει από το 2011.

Όμως ο ίδιος δεν θέλει να επαναλάβει την εμπειρία αυτή και ζητά από τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου να τον πάρει πίσω. «Μίλησα με δικηγόρο της Σπόρτινγκ και μου είπε πως τα πάντα έχουν αλλάξει στο σύλλογο.

Από τη διοίκηση, μέχρι τον προπονητή. Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ πως φέτος θα καταφέρω να παίξω στην Πορτογαλία. Δεν υπάρχουν προτάσεις για εμένα, συνεπώς πρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου στη Λισαβόνα, αφού το συμβόλαιό μου δεν έχει λήξει. Εγώ από τη μεριά μου νιώθω έτοιμος να παίξω στη Σπόρτινγκ», τόνισε ο Μποζίνοφ.

Το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός για ακόμα μία φορά δεν ενθουσιάζει τον διεθνή επιθετικό. «Βαρέθηκα να παίζω δανεικός.

Περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο από τη Σπόρτινγκ και να μου ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Εγώ, επαναλαμβάνω, δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα. Θέλω να αγωνιστώ στο σύλλογο με τον οποίον έχω συμβόλαιο. Τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αν δεν με θέλουν, ας με πουλήσουν σε άλλη ομάδα. Αλλά δανεικός για ακόμα μία χρονιά, δεν παίζω», υπογράμμισε με έμφαση ο Βαλερί Μποζίνοφ.

Πηγή: sport-fm.gr