Ο Ίσμαελ Μπλάνκο είναι από τους ξένους παίκτες που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ΑΕΚ. Και τα αισθήματα είναι αμοιβαία, αφού ο Αργεντινός επιθετικός από την πατρίδα του δεν έκρυψε την πίκρα του για τον υποβιβασμό της, αλλά και την ελπίδα να ξαναφορέσει τη φανέλα της.

«Πέρασα τέσσερα καταπληκτικά χρόνια στην ΑΕΚ και με στενοχωρεί το ότι υποβιβάστηκε. Όταν ένας σύλλογος κουβαλά πολλά προβλήματα, στο τέλος το πληρώνει. Μου έπεσε βαρύς ο υποβιβασμός. Είναι πολύ οδυνηρό κι άσχημο να υποβιβάζεται μία τόσο σημαντική ομάδα. Μακάρι αυτό να φανεί χρήσιμο ώστε ο σύλλογος να αρχίσει από το μηδέν, να γίνουν σωστά τα πράγματα και να επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που πρέπει να βρίσκεται», αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Goal».

«Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία και να γίνει ξανά μια δυνατή, οργανωμένη και με μεγάλη ομάδα, όπως ήταν πάντα. Τώρα πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίξουν τους παίκτες και το σύλλογο. Θα χρειαστούν δύο χρόνια δουλειάς, αλλά με θυσίες πετυχαίνεις τα πάντα και η ΑΕΚ θα ξαναγίνει μεγάλη ομάδα», πρόσθεσε ο «Ζορό», που αγωνίζεται στη Λανούς κι έχει 12 συμμετοχές και 2 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής στην «Ένωση», ο 30χρονος άσος είπε: «Είμαι δεμένος με την ΑΕΚ. Είχα πολλές ευκαιρίες για να πάω σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα και δεν το έκανα γιατί η ΑΕΚ μού έδωσε πολλά και τρέφω ιδιαίτερη αγάπη. Γι’ αυτό αποφάσισα να μην πάω αλλού και μου έλεγαν ότι είμαι τρελός. Μακάρι να μπορέσω να γυρίσω στην ΑΕΚ. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουν από το μηδέν και μακάρι, αν έχω την τύχη να επιστρέψω, όταν το κάνω η ομάδα να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν βρισκόμουν εκεί. Τώρα είμαι στη Λανούς, παλεύουμε για το πρωτάθλημα, και όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου, το επόμενο καλοκαίρι, θα δω αν υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψω στην ΑΕΚ».

Πηγή: sport-fm.gr