Ο Ολυμπιακός πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο και το εμπόδιο της Κράσνονταρ στην προκριματική διαδικασία του Champions League, αποκλείοντας και τη ρωσική ομάδα μετά της Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησαν με 4-0 στο Καραϊσκάκη και 1-2 στη ρεβάνς, για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικης διοργάνωσης, γεγονός που εκτός του πρεστίζ και της αγωνιστικής αξίας που προσδίδει, φέρνει και πολλά χρήματα στα ταμεία τους.

Από την περασμένη σεζόν η UEFA άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μοιράζει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους συμμετέχοντες των ομίλων του Champions League. Μεταξύ των κριτηρίων που προσέθεσε, είναι και το δεκαετές ranking του κάθε συλλόγου, ο οποίος πριμοδοτείται και αναλόγως. Οι Πειραιώτες θα μπουν στη σημερινή κλήρωση των 32 ομάδων, όντας στην 21η θέση. Αυτό σημαίνει ότι, με την κάθε θέση παραπάνω να δίνει και 1,108 εκατομμύριο ευρώ, αυτόματα βάζουν στα ταμεία τους 13.296.000 ευρώ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός θα λάβει και το μπόνους συμμετοχής στη διοργάνωση, που είναι ύψους 15,25 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και το market pool που αφορά την Ελλάδα και ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ήδη στο Λιμάνι υπολογίζουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα.

Αναλυτικά:

  • 15,25 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει με τη συμμετοχή του στους ομίλους.
  • 13,3 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει βάσει του μπόνους με το δεκαετές ranking.
  • 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει για το market pool.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα υπόλοιπα έσοδα, που έχουν να κάνουν με… μη σταθερούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, πολλά χρήματα θα μπουν στα ταμεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ από τα εισιτήρια, με τα ματς του Champions League να έχουν σχεδόν πάντα sold out, ενώ υπενθυμίζεται πως κάθε νίκη στους ομίλους αμείβεται με 2,7 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 900.000 ευρώ.

Είναι λογικό, λοιπόν, με τον σύλλογο του Πειραιά να υπολογίζει σε όλα αυτά τα χρήματα, να προχωρά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και σε μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόστερ, το οποίο δείχνει ήδη ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας μακράς σε διάρκεια και με αρκετές απαιτήσεις σεζόν. Οπότε, ο… χορός των ονομάτων που προέκυψε αμέσως μετά την πρόκριση, δεν προξένησε καμία έκπληξη.