Μετά την τρικυμία που ακολούθησε την ήττα (1-2) από την Ξάνθη, το βράδυ της Κυριακής (25/08), στην ΑΕΚ προσπαθούν να επαναφέρουν την ηρεμία και να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα, ψάχνοντας τόσο τον αντικαταστάτη του Μιγκέλ Καρντόσο για τον πάγκο της ομάδας όσο και αυτόν του Νίκου Λυμπερόπουλου για το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Όσον αφορά τη δεύτερη θέση, την άκρως νευραλγική για τη λειτουργία του συλλόγου, εκεί ο Ίλια Ίβιτς παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί, με τον Σέρβο να συναντάται με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη, και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει deal.

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, τον πρώτο λόγο έχει ο Γκους Πογέτ, με τις επαφές να έχουν ήδη αρχίσει, ενώ η επιθυμία για… νέο γάμο είναι κοινή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει να επιστρέφει στον «δικέφαλο» και να συνεχίσει ένα έργο που είχε αφήσει… στη μέση, ενώ και οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης της ΑΕΚ και του Πογέτ έχουν εξομαλυνθεί πλήρως μετά την τυχαία συνάντηση που είχαν το καλοκαίρι και μάλιστα η πλευρά της Ένωσης εισηγήθηκε θετικά στην ΕΠΟ για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον Ουρουγουανό.

Βεβαίως, υπάρχει πάντα και Plan B. Δύο είναι τα ονόματα, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο Μίροσλαβ Τζούκιτς και ο Μάσιμο Καρέρα. Ο 53χρονος Σέρβος, που έκανε μεγάλη καριέρα ως αμυντικός στην Ισπανία, είναι εκτός πάγκων από τον Αύγουστο του 2018, λίγους μήνες αφότου είχε κατακτήσει το Κύπελλο με την Παρτιζάν. Έχει περάσει επίσης από την εθνική Σερβίας, τη Βαλένθια, την Έρκουλες, τη Βαγιαδολίδ, την Κόρδοβα, τη Μουσκρόν και την Αλ Σαμπάμπ. Ο 55χρονος Ιταλός, από την πλευρά του, ήταν επί σειρά βοηθός του Αντόνιο Κόντε στη Γιουβέντους και την εθνική Ιταλίας, ενώ το 2016 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στη Σπαρτάκ Μόσχας και κατέκτησε μαζί της το ρωσικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2018 απολύθηκε και έκτοτε είναι ελεύθερος.

Όπως και να έχει, και τα δύο θέματα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο παιχνίδι της Τραπεζούνας, κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, που αναλαμβάνει σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο.