Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, επικράτησε στο μπαράζ της Ξάνθης, 3-0 και αν μια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί κάποια ομάδα, θα πάρει εκείνος τη θέση της και την έξοδο στην Ευρώπη.

Με τον Ζέκα να κάνει τα πάντα, να σκοράρει δύο φορές και τον Φιγκερόα να ρίχνει την «αυλαία», με ένα εξαιρετικό γκολ, σε μια, όχι και τόσο πετυχημένη χρονιά, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 της Ξάνθης και «κλείδωσε» την έκτη θέση στην Σούπερ Λίγκα.

Πλέον, οι «πράσινοι»… ελπίζουν σε ένα «stop» από την επιτροπή αδειοδοτήσεων σε μία από τις ομάδες που θα πάρουν έξοδο στην Ευρώπη, προκειμένου να είναι αυτοί που θα πάρουν τη θέση τους. Παράπονα από τους φιλοξενούμενους για την αποβολή του Ντιέ. Έντονες αποδοκιμασίες για τον Νίκο Νταμπίζα, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Το ματς:

Έτοιμος να πάρει αυτό που ήθελε και χωρίς διάθεση για… αμφισβήτηση εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη. Οι «πράσινοι» με τους Ζέκα, Μπαρμπαρούση και Ντίνα να είναι σε καλή μέρα, έδειξαν πολύ θετικά στοιχεία και μετά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της. Το γκολ, μετά από υπέροχη συνεργασία του Ζέκα με τον Μπαρμπαρούση, ήρθε να επιβεβαιώσει την καλή εικόνα των «πρασίνων».

Η Ξάνθη από την άλλη πλευρά, δεν μπορούσε να απειλήσει, ούτε καν να κρατήσει τη μπάλας τα πόδια της, όπως έκανε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Μάλιστα, σε όλα αυτά και αφού πρώτα γλίτωσε το δεύτερο γκολ, χάρη στο δοκάρι που σταμάτησε το σουτ του Μπαρμπαρούση, ήρθε και η απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντιέ, για να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να κάνει μια αλλαγή, όμως στον χορτάρι να μην φαίνεται αυτή. Ο Ντάνι μπήκε για να «συμμαζέψει» το κέντρο της ομάδας, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βρίσκει χώρους και να κάνει επιθέσεις, κυρίως από τον άξονα με τον κορυφαίο του γηπέδου, Ζέκα, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, ο Πορτογάλος ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος, το οποίο ήρθε και με την βοήθεια του Γούτα.

Όλα αυτά λίγο πριν έρθει… το εξαιρετικό γκολ του Φιγκερόα. Ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα έξω από την περιοχή, ξεσήκωσε τον κόσμο και ανέβασε και τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Βονόρτα να έχουν κάνει το χρέος τους και να… ελπίζουν σε ένα «stop» από την επιτροπή αδειδοτήσεων σε μία από τις ομάδες που θα πάρουν έξοδο στην Ευρώπη, προκειμένου οι «πράσινοι» να πάρουν τη θέση τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Λαγός, Ντίνας (72’ Εσπάρθα), Ζέκα (83’ Καζιγιάμα), Μπαρμπαρούσης, Φιγκερόα (80’ Φορναρόλι).

Στον πάγκο: Καπίνο, Σισοκό, Πίντο, Χουχούμης.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Παϊτο, Γούτας, Βάλλας, Ντιέ, Φλίσκας, Μάνταλος (70’ Ονουάτσι), Μαρίν (46’ Ντάνι), Μαρσελίνιο, Σολτάνι (63’ Σμιθ).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Πλατέλλας, Πρίττας, Μπαξεβανίδης.

Διαιτητής: Θάνος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Πηγή: Sport-fm.gr