Άντεξε! Ο Ατρόμητος, έφυγε αλώβητος από την Βαρσοβία! Οι Περιστεριώτες, αν και βρέθηκαν να αμύνονται για 90 λεπτά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν περίφημα στην πίεση της Λέγκια και με κορυφαίο τον Σπύρο Ρισβάνη, να φύγουν με το αρκετά σημαντικό 0-0 από την Πολωνία. Όλα ανοιχτά στη ρεβάνς στο Περιστέρι την ερχόμενη Τετάρτη, με τον Ατρόμητο να έχει την ευκαιρία του απέναντι στους Πολωνούς…

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Ατρόμητο με μια έκπληξη στην αρχική εντεκάδα. Σε σύστημα 4-5-1, χρησιμοποίησε στα χαφ τον Καχίλα από το ξεκίνημα, αφήνοντας εκτός τον Ενσικουλού. Από εκεί και πέρα στο τέρμα ήταν ο Μέγιερι, με τον Νάτσο δεξιά και τον Κατράνη αριστερά, ενώ Ριδσβάνης και Γούτας ήταν τα δύο στόπερ. Μαζί με τον Καχίλα ήταν ο Μάντσον και ο Χαρίσης, ο Ούμπιδες βρέθηκε στα δεξιά, ενώ ο Μανούσος στα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βέλλιος.

Από την άλλη, ο Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, παρέταξε την Λέγκια με 4-3-3. Ο Μαγέτσκι ήταν στο τέρμα, με τον Βέτσοβιτς στα δεξιά και τον Ρότσα στα αριστερά, ενώ στα στόπερ βρέθηκαν ο Λέφτσουκ με τον Γεντρζέτζικ. Αμυντικός μέσος ήταν ο Άντολιτς, έχοντας δίπλα του τους Μαρτίνς, Γκβίλια. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Νοβικόβας, Λουκίνιας δεξιά κι αριστερά από τον μοναδικό προωθημένο Κουλένοβιτς.

Πίεσε ασφυκτικά η Λέγκια, κράτησε ο Ατρόμητος

Πρώτος στόχος του Ατρόμητου στην Πολωνία ήταν εξ αρχής να κρατήσει το μηδέν. Ήταν επίσης γνωστό εξ αρχής πως οι Πολωνοί θα πιέσουν πάρα πολύ την ελληνική ομάδα. Έτσι λοιπόν κι έγινε, η Λέγκια είχε τον πλήρη έλεγχο του πρώτου 45λεπτου και πίεσε έντονα τους Περιστεριώτες.

Ωστόσο, με κορυφαίο τον Ρισβάνη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αντεπεξήλθε θαυμάσια στην πίεση αυτή και περιόρισε την Λέγκια σε κάποια μακρινά σουτ. Πρώτα στο 17′ ο Άντολιτς σούταρε και ο Μέγιερι μπλόκαρε, ενώ στο 19′ το σουτ του Γκβίλια κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στο 27′, ο εξίσου θετικός στα πρώτα 45 λεπτά Γούτας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κουλένοβιτς που είχε… οπλίσει, ενώ στο 32′ είχαμε το μοναδικό σουτ του Ατρόμητου, με τον Νάτσο από μακριά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Από την εκτέλεση του ελεύθερου λίγο έλειψε όμως να γίνει η… ζημιά για την Λέγκια, καθώς ο Ρότσα δεν γύρισε σωστά στον τερματοφύλακά του οποίος την τελευταία στιγμή πρόλαβε κι έσωσε την εστία του. Τελευταία καλή στιγμή της Λέγκια στα πρώτα 45 λεπτά, ένα νέο μακρινό σουτ του Νοβίκοβας στο 40′ που μπλόκαρε εύκολα ο Μέγιερι.

Δυο δοκάρια η Λέγκια, κράτησε ο τρομερός αμυντικά Ατρόμητος!

Ίδια εικόνα είχαμε και στην επανάληψη με την Λέγκια να είναι συνεχώς στην επίθεση και τον Ατρόμητο να αμύνεται το ίδιο καλά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 50′, όταν ο Νοβίκοβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τον Μέγιερι να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Η πίεση συνεχίστηκε, με τον Μαρτίνς να σουτάρει στο 58′ και να στέλνει την μπάλα άουτ, ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Νοβίκοβας στο 60′. Στο 63′, ήρθε η πρώτη κλασική ευκαιρία για την Λέγκια, όταν ο Λουκίνιας πέρασε στον Κουλένοβιτς ο οποίος υπό την πίεση του Ρισβάνη πλάσαρε άουτ.

Έντεκα λεπτά αργότερα είχαμε το δεύτερο δοκάρι για τους Πολωνούς από νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτή τη φορά ο Καρλίτος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι το οποίο έσωσε εκ νέου τον Ατρόμητο.

Τον έσωσε και ο Μέγιερι

Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Μέγιερι για τον Ατρόμητο, με τον Ούγγρο να σώζει την ομάδα του σε δύο πολύ δύσκολες φάσεις. Αρχικά έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Λουκίνιας στο 83′, ενώ στο 89′ έβγαλε το τετ α τετ του Μέγιερι.

Τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν στο 94′ με το Σουτ του Νοβίκοβας να φεύγει άουτ κι ενώ πριν ο Ρόσα είχε απειλήσει με ένα μακρινό σουτ. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και σίγουρα μιλάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Ατρόμητο, ο οποίος σε έξι βράδια στο Περιστέρι καλείται να βρει το γκολ που θα του δώσει την πρόκριση στα play off του Europa League.

Λέγκια Βαρσοβίας (Αλεξάνταρ Βούκοβιτς): Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Άντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβικόβας, Αντρέ Μαρτίνς, Βέτσοβιτς, Γιεντρέιτζικ, Λουκίνιας, Κουλένοβιτς (66′ Καρλίτος).

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Κατράνης, Γούτας, Κάχιλα, Χαρίσης (72′ Ουγκράι), Ούμπιδες (61′ Ρόσα), Μανούσος (84′ Ταλόχα), Μάντσον, Νάτσος, Βέλλιος, Ρισβάνης.

Πηγή: gazzetta.gr