Έπρεπε να συμβούν πάρα πολλά για να καταφέρει μια ομάδα με το μέγεθος και τη δυναμική της ΑΕΚ να μην είναι μία μεταξύ των… 14 που κέρδισαν στο γήπεδο το δικαίωμα της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Έπρεπε να γίνουν όλα ανάποδα. Κι έτσι έγιναν! Δυστυχώς για όσους αγαπούν αγνά την ΑΕΚ και σήμερα θρηνούν. Πόσοι, όμως, πίστευαν πραγματικά τον περασμένο Αύγουστο όταν έκλεισε το ρόστερ, ότι η ομάδα που θα εμφανιζόταν στο πρωτάθλημα, είχε σοβαρές πιθανότητες για να διακριθεί; Λίγοι. Ελάχιστοι.

Κι όμως, οι διοικούντες δεν φρόντισαν να θέσουν ως ρεαλιστικό στόχο, τον στόχο της παραμονής. Δεν χτύπησαν καμπανάκια, δεν σήμαναν συναγερμό. Αυτό που τους ενδιέφερε, ήταν να πείσουν τον κόσμο να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη, ώστε να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης των μετόχων-αμετόχων.

Η ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι και παρά τη χειμερινή ενίσχυση, απέτυχε οικτρά. Συντριπτικά. Έπιασε πάτο. Τα αρνητικά ρεκόρ που σημείωσε, δεν υπήρχαν ούτε σε σενάριο ταινίας τρόμου. Ας δούμε τους αριθμούς, όσοι τουλάχιστον μπορούμε να τους αντέξουμε…

15 Σ’ αυτή τη θέση τερμάτισε η ΑΕΚ και σ’ αυτή θα τερμάτιζε ακόμη και χωρίς το -3. Όταν τερμάτιζε 7η το 1984 και το 1987, μιλούσαμε για ντροπή. Τώρα μιλάμε για ντροπή… επί δύο. Μιλάμε για εφιάλτη.

21 Τόσα γκολ κατάφεραν να πετύχουν οι «κιτρινόμαυροι» που έβλεπαν την εστία με το κιάλι. Είναι μακράν ο πιο φτωχός απολογισμός. Το 1987 και με τρία ματς λιγότερα (λόγω απεργίας), είχαν πετύχει 31 και 36 το 2012.

4 Είναι τα τέρματα που πέτυχε ο… πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Τι να την κάνει τέτοια πρωτιά ο Φούντας; Πρέπει πάντως να ξέρει ο μικρός ότι δεν απέχει πολύ από τον Πατίκα των 5 γκολ την περίοδο 1986-87.

16 Οι ήττες που έζησαν οι παίκτες και οι οπαδοί της ΑΕΚ, αν λάβουμε υπόψη και τον μηδενισμό. Το 1984 είχαμε 12 ήττες σε 34 ματς και άλλες τόσες το 1987 με τρεις μηδενισμούς.

2 Τα υπέρ και κατά γκολ. Αυτό το -15 είναι όλη η ουσία του δράματος!

Ακόμα κι αν βγάζαμε τον μηδενισμό, θα είχαμε το εξίσου ταπεινωτικό 21-33.

36 Ακόμα και το 1987, η ΑΕΚ είχε για παρηγοριά ένα 31-26.

30
Η συγκομιδή των βαθμών που είχε, είναι μακράν η χειρότερη σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών με το 3-1-0 βαθμολογικό σύστημα. Η περσινή ομάδα συγκέντρωσε 48 βαθμούς. Και μόνο καλή δεν ήταν…

8
Νίκες πανηγύρισαν οι «κιτρινόμαυροι». Οι βαθμοί έπεφταν με το σταγονόμετρο. Έσπασε και το αρνητικό ρεκόρ του 1987, όταν σημειώθηκαν 10 νίκες με τρία ματς λιγότερα λόγω απεργίας.

8 βαθμούς συγκέντρωσε εκτός έδρας η «Ενωση». Ακόμη και μια νεοφώτιστη ομάδα, δεν θα μπορούσε να τα πάει χειρότερα. Αρνητικό ρεκόρ κι εδώ, έστω και οριακά, αφού το 1984 είχε μία ισοπαλία παραπάνω.

6 ήταν τα εντός έδρας «τρίποντα» (6-3-6), λαμβάνοντας υπόψη τον μηδενισμό. Εδώ απλώς ισοφαρίστηκε το αρνητικό ρεκόρ του 1987 (6-4-5), μόνο που τότε είχαν επιβληθεί δύο μηδενισμοί.

Πηγή: Sday.gr