Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει είτε τη Χόνβεντ είτε την Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, με το πρώτο ματς να έχει οριστεί εκτός έδρας για τις 8 Αυγούστου και τη ρεβάνς στις 15 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, από την κλήρωση της UEFA πραγματοποιήθηκε στη Νιόν.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League από την Βικτόρια Πλζεν και συνεχίσει στα προκριματικά του Europa League απέναντι στην Αντβέρπ, τότε θα παίξει αυτός ως γηπεδούχος στις 15 Αυγούστου και η ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη εκείνη την ημερομηνία.

Δηλαδή, η έδρα της Ένωσης είτε κόντρα στη Χόνβεντ είτε κόντρα στην Κραϊόβα θα αλλάξει αναγκαστικά σε αυτήν την περίπτωση, βάσει του κανονισμού της UEFA, μιας και δεν μπορεί να γίνει αλλαγή έδρας στην ομάδα που προέρχεται από το Champions League.

Ουσιαστικά, ο «δικέφαλος» θα γνωρίζει το βράδυ της επόμενης Τρίτης (30/07) αν θα παίξει το πρώτο ματς στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 15 Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα γνωρίζει και τον αντίπαλο μετά την ολοκλήρωση της ρεβάνς του Χόνβεντ – Κραϊόβα.

Πηγή: gazzetta.gr