Ξεκίνησε την καριέρα του στην Καρλ Τσάις Ιένα και πήρε μεταγραφή στην Κότμπους το 2008. Μετά από μία χρονιά στη δεύτερη ομάδα, πήρε… προαγωγή για την πρώτη, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια, σημειώνοντας 35 γκολ στις 56 εμφανίσεις του. Μια επίδοση που αποτέλεσε το… διαβατήριο για τη μετακίνηση του Νιλς Πέτερσεν στη Μπάγερν Μονάχου, το 2011. Στους Βαυαρούς, όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στη βασική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης, με τη φανέλα της οποίας έχει έναν αξιοσημείωτο μέσο όρο στο σκοράρισμα, αφού στις 22 εμφανίσεις του έχει πετύχει 11 γκολ.

Ο δανεισμός του παίκτη λήγει το καλοκαίρι, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η διοίκηση της Βέρντερ προτίθεται να ζητήσει από τη Μπάγερν την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή.

Το ποσό που αξιώνουν οι Βαυαροί δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας της Βρέμης δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν τον Νιλς Πέτερσεν, ο οποίος φαίνεται πως αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την επίθεσή τους.

Πηγή: sport-fm.gr