Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη έχει να κάνει με την απόκτηση αριστερού μπακ και η άλλη με την προσθήκη στο ρόστερ ενός κεντρικού χαφ. Φαβορί για κάθε θέση είναι οι Φάμπιο Κοεντράο και Φίλιπ Μπράνταριτς αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον 31χρονο Πορτογάλο μπακ χαφ, που μετέβη στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν έκλεισε και τυπικά τη μεταγραφή του, είναι δεδομένο ότι ο Αμπέλ Φερέιρα θα τον ήθελε πάρα πολύ στην ομάδα του. Ωστόσο, μένει να φανεί τι θα αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του, αν και από την πατρίδα του θεωρούν ότι είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι» στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Μάλιστα, η O’ Jogo έγραψε ότι το deal μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένο, καθώς «το μόνο που απομένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής ομάδας».

Και προστίθεται ότι απομένουν «μερικές μικρές λεπτομέρειες για την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του, με τον παίκτη να ζητά την Παρασκευή από τον ΠΑΟΚ μερικές ακόμα ημέρες για να πάρει την απόφασή του, που τελικά είναι θετική».

Όσον αγορά τον Κροάτη χαφ της Κάλιαρι, εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον «δικέφαλο» του Βορρά, λόγω των απαιτήσεων του ιταλικού συλλόγου. Από τη Σαρδηνία οι απαιτήσεις ανέρχονται αρχικά στα 6 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στα 5.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά -σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ- είχε προσφέρει 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη συνέχεια έγινε νέα βελτιωμένη προσφορά κοντά στα «θέλω» της άλλης πλευράς.

Αναμένεται το πώς θα αντιδράσει η διοίκηση της Κάλιαρι, με τα τοπικά δημοσιεύματα να εκτιμούν ότι με ένα ποσοστό μεταπώλησης η ομάδα θα ικανοποιηθεί και θα δοθεί το «ΟΚ» για να προχωρήσει η μεταγραφή.