Έτοιμη να δώσει το «παρών» για 24η φορά στην ιστορία της (επίδοση ρεκόρ» στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Αρκεί να υπερασπιστεί το βράδυ της Τρίτης στο «Αλί Σάμι Γεν» το 3-0 με το οποίο είχε επικρατήσει την Τετάρτη της Γαλατάσαραϊ.

Οι γηπεδούχοι, που το Σάββατο επικράτησαν της ουραγού Ιντμάν Γιουρντού με 3-1 και παραμένουν πρωτοπόροι, θέλουν να αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μπουράκ Γιλμάζ και του αμυντικού Ντάνι Νουνκέ λόγω τιμωρίας. Για τη «βασίλισσα» η οποία συνέτριψε 5-1 τη Λεβάντε αλλά παραμένει στο -13 από την Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο που μετρά 6/6 προκρίσεις στα προημιτελικά του Champions League, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Σέρχιο Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο, ενώ στη Μαδρίτη έμεινε και ο Ίκερ Κασίγιας που θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, όλες τη σεζόν 2000/01. Η Γαλατάσαραϊ είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 2-1 στην παράταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μονακό, ενώ συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, όπου οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ματς στην Πόλη, αλλά στη ρεβάνς η «βασίλισσα» έκανε περίπατο με 3-0. Ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες η Γαλατάσαραϊ έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ η Ρεάλ στη μοναδική άλλη επίσκεψή της στην Τουρκία είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Μπεσίκτας στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1958/59.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Στο όριο των καρτών για τη «Γαλατά» είναι οι Σελτσούκ Ινάν, Φελίπε Μέλο, Άλμπερτ Ριέρα, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Νορντίν Αμραμπάτ, ενώ για τη Ρεάλ μόνο ο Μικαέλ Εσιέν.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά, Ριέρα, Αμραμπάτ, Μέλο, Ινάν, Αλτιντόπ, Σνάιντερ, Μπουλούτ, Ντρογκμπά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Πηγή: sport-fm.gr