Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το πρόγραμμα ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της λίγκας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης μίλησε και για τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως την εικόνα της προηγούμενης αγωνιστικής, που περιελάμβανε ξυλοδαρμό δημοσιογράφου, επίθεση σε ποδοσφαιριστή (Δημ. Παπαδόπουλος), υβριστικές συμπεριφορές όπως του Γ. Κομπότη, αλλά και κάκιστο θέαμα στα ματς.

«Ήταν μια κάκιστη αγωνιστική απ’ όλες τις απόψεις. Όμως, είμαστε εδώ, 27 εργαζόμενοι στη λίγκα και 16 ΠΑΕ που θέλουμε καλύτερο πρωτάθλημα, ποιοτικότερο, και προσπαθούμε γι’ αυτό. Τα όσα συνέβησαν πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβούν. Για τις επιθέσεις υπάρχει δικαστική εξέλιξη», είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας και αναφέρθηκε ειδικά στην επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος την Κυριακή στο Καραϊσκάκη:

«Είναι αυτονόητο ότι το καταδικάζουμε. Είναι απόλυτα καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα για το συνεταιρισμό. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και διαρκή συνεργασία με τον ΠΣΑΤ. Εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ συμμετέχει κάθε εβδομάδα στις συσκέψεις. Είναι ωραίο να καταγγέλλουμε, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν δέχομαι τον όρο “συνενοχή της λίγκας” που αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ. Δεν είναι συνένοχη η λίγκα.

Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει. Θέλετε να παρατάξουμε τα ΜΑΤ, να δουλεύετε σε αστυνομικό κλοιό; Να το κάνουμε αν είναι. Εμείς ούτε κρύβουμε, ούτε κουκουλώνουμε, ούτε ξεσκεπάζουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.

Κακώς στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι. Και στελέχη, όμως, στοχοποιούνται. Και εγώ έχω οικογένεια και παιδιά και με λένε λαμόγιο και παραγκάρχη στις εφημερίδες. Με αυτά τα πράγματα κινδυνεύω και εγώ και η οικογένεια μου.

Προφανέστατα οι ΠΑΕ θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν και τα δημοσιογραφικά, και τα επίσημα, και τους φωτογράφους. Υπάρχουν ΠΑΕ που μπορούν να το κάνουν. Άλλες όμως δυσκολεύονται να το ελέγξουν. Μπορούμε να αυξήσουμε την περιφρούρηση. Πρέπει να μιλήσουμε με τον ΠΣΑΤ.

Αυτά ισχύουν για όλους. Μπορώ εγώ να πάνω να δω ένα ΠΑΟΚ-Άρης; Μπορώ να δω Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Δεν τα εξισώνω, αλλά μη νοιώθετε ότι είστε οι μόνοι αδικημένοι. Απλά λέω ότι είναι δύσκολα διαχειρίσιμη αυτή η κατάσταση».

Ο κ. Μώραλης ρωτήθηκε και για τη χρήση των καμερών προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και τόνισε τα εξής: «Εκ του νόμου, τις κάμερες τις χειρίζεται αποκλειστικά η αστυνομία, η οποία οφείλει να προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις».

Γενικότερα για τη γηπεδική βία, ο πρόεδρος της λίγκας ανέφερε: «Φέτος είναι η χρονιά με τα λιγότερα επεισόδια στα γήπεδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν δέχομαι ότι τρία, τέσσερα ή πέντε περιστατικά μπορούν να στιγματίσουν 250 αγώνες».

Αναφορικά με την πτώση των εισιτηρίων, σημείωσε: «Στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε περίπου “μία η άλλη” με πέρσι. Δεν πανηγυρίζουμε φυσικά. Υπάρχει πτώση, αλλά όλοι οι κλάδοι θεαμάτων έχουν πτώση. Αν διατηρήσουμε τα νούμερά μας, δεν είναι καθόλου αρνητικό».

Πηγή: Sport-fm.gr