Σάλος έχει προκληθεί στην Αγγλία μετά την πρόσληψη του Πάολο ντι Κάνιο από τη Σάντερλαντ, αναφορικά με το παρελθόν του Ιταλού και τις ακροδεξιές πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος για ακόμη μια φορά προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας πως από ‘δω και πέρα θα μιλάει μόνο για ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ιταλού προπονητή στην επίσημη ιστοσελίδα της Σάντερλαντ:

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμώ να μιλήσω για άλλα θέματα εκτός του ποδοσφαίρου, ωστόσο νιώθω δυσαρεστημένος για όσα ακούγονται για τον σύλλογο εξαιτίας μου. Βρίσκομαι σε έναν ιστορικό, υπερήφανο και εθνικό σύλλογο και είναι οδυνηρό να διαβάζω και να ακούω προσωπικές επιθέσεις. Είμαι ένας ειλικρινής άνθρωπος, με τις αρχές μου να προέρχονται από την οικογένειά μου και τον τρόπο που μεγάλωσα. Αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να απολογούμαι συνεχώς και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τα παραπάνω. Έχω να πω ένα πράγμα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν. Δεν είμαι πολιτικός, δεν κατατάσσω τον εαυτό μου σε καμία οργάνωση. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν υποστηρίζω τον φασισμό. Σέβομαι τον καθένα. Είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το μόνο που με απασχολεί είναι αυτό και η οικογένειά μου. Από εδώ και στο εξής θα μιλάω μόνο για ποδόσφαιρο».

Πηγή: Sport-fm.gr