Ο Άρης Βωβός αποκάλυψε πως θα κάνει αγωγή στο δημόσιο αν δεν γίνει ο Βοτανικός ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο μοναδικός γνώμονας της κατασκευής.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα:

– Πρόσφατα ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε ότι σε τέτοιες εποχές είναι πολύ δύσκολο κάποια τράπεζα να δώσει δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ. Θέλω να μου πείτε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου…
«Μετά την προσφυγή του 2006 υπήρξε άμεση πολιτική πρωτοβουλία να υλοποιηθεί το θέμα και να λυθεί, γιατί είναι πραγματικά το πρώτο και το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό έργο, το οποίο έχει πραγματικά πολύ μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, η οποία δεν έγκειται τόσο πολύ στην αξιοποίηση μιας τόσο υποβαθμισμένης περιοχής όπως ο Βοτανικός, που είναι μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και όταν ξεκινήσαμε την κατασκευή βρήκαμε περίπου 1.000 Αθίγγανους να μένουν εκεί. Το βασικό κομμάτι του εγχειρήματος είναι η κατεδάφιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου θα δημιουργηθεί ένας χώρος 25 στρεμμάτων με 1.500 θέσεις στάθμευσης και ένας πυρήνας πρασίνου, που είναι τόσο σημαντικός για την Αθήνα. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου, όπου έχοντας κάνει μια προεργασία, ρωτήσαμε το δήμο αν είναι διατεθειμένος να προβεί στην απαλλοτρίωση της έκτασης. Αγοράσαμε την έκταση των 106 στρεμμάτων, που είναι κεντροβαρική και άκρως απαραίτητη για να υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής του γηπέδου. Το 50% του γηπέδου πατάει πάνω στην έκταση των 56 στρεμμάτων που δωρίσαμε εμείς στον δήμο, με αντάλλαγμα την κατασκευή του εμπορικού κέντρου που θα στεγαστεί».

– Πιστεύεται ότι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τελικά το έργο;

«Η παραφιλολογία γύρω από την καθυστέρηση αυτού του θέματος είναι πολύ μεγάλη και βασίζεται είτε στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να προχωρήσει τελικά το έργο είτε στο ότι πίσω από αυτή την καθυστέρηση κρύβονται αντικρουόμενα επαγγελματικά συμφέροντα. Σημαντικό πάντως είναι ότι ακόμα και μετά την αναγγελλόμενη αλλαγή στην ηγεσία του Παναθηναϊκού δεν βγήκε κανείς να πει ότι εμείς δεν συμφωνούμε να κατασκευαστεί το γήπεδο. Είπαν απλώς ότι εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε ένα ποσό το οποίο από τα 95 εκατομμύρια ευρώ πήγε στα 150-160 εκατομμύρια και αυτό είναι ένα ζήτημα. Δεν νομίζω ότι ο αριθμός είναι σε αυτά τα επίπεδα».

– Μήπως απλά δεν πρέπει να γίνει το εμπορικό κέντρο;

«Αν θέλουμε να μπούμε στην ουσία, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός γνώμονας της κατασκευής. Ας υπάρχει πρώτα όλο το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για την κατασκευή και ας μη γίνει άμεσα. Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή αδυναμία, ας γίνει μετά από ένα ή δύο χρόνια. Η Πολιτεία πλέον δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Παναθηναϊκό. Όποτε ακούγεται η διπλή ανάπλαση, το εμπορικό κέντρο δεν αναφέρεται πουθενά. Είναι σαν κακός συγγενής στην υπόθεση, αλλά δεν είναι έτσι».

Πηγή: gazzetta.gr