Στις λεπτομέρειες περιμένει να κριθεί ο Φερνάντο Σάντος το ματς κόντρα στη Βοσνία, το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό» για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Θα αγωνιστεί και ο Αβραάμ!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να μπουν συγκεντρωμένοι από την αρχή, να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει το φανατικό κοινό, ενώ επανέλαβε την πίστη του στους ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φερνάντο Σάντος:


Τι περιμένει από το αυριανό ματς:

«Θα είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Περιμένω ένα καλό ματς. Δεν είναι καθοριστικό, αλλά πολύ σημαντικό και για τους δύο. Γνωρίζουμε πως ενδεχόμενη νίκη της μιας θα την φέρει κοντά στην πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στη Βραζιλία. Είναι δύο διαφορετικού τύπου ομάδες θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το δικό τους τρόπο παιχνιδιού για να κερδίσουν το παιχνίδι. Έχουμε μικρές διαφορές και αυτό φαίνεται από τη βαθμολογία. Υπάρχουν άλλα πέντε παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Γνωρίζουμε όμως καλά τη σημασία αυτού του αγώνα».

Για το να θα είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία:
«Παίζουμε πάντα για τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και απέναντι στη Βοσνία».

Για την ενδεχόμενη απουσία του Πιάνιτς:
«Ούτε και στην Αθήνα έπαιξε, αλλά κάποιοι άλλοι έδειξαν την αξία τους. Κάθε παίκτης της Βοσνίας μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί είναι μια καλή ομάδα είτε με τον Πιάνιτς, είτε χωρίς αυτόν».

Για το αν έχει αποφασίσει για τη σύνθεση και αν η παρουσία ή όχι του Πιάνιτς θα αλλάξει τα σχέδιά του:
«Έχουμε παίξει 33 ματς με συγκεκριμένη φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού. Δεν θα το αλλάξουμε αυτό επειδή θα παίξει ή όχι ένας ποδοσφαιριστής. Εδώ και 25 χρόνια δεν παίζω μαν του μαν πάνω σε παίκτες. Με νοιάζει η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη 100% και ακόμα παραπάνω αν γίνεται. Το ποιο σημαντικό πράγμα είναι η ομάδα. Όταν παίζουν δυο καλές ομάδες, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά υπέρ της μιας ή της άλλης».

Για το αν υπολογίζει ή φοβάται κάποιο συγκεκριμένο αντίπαλο ποδοσφαιριστή:
«Για φόβο μιλάμε τώρα; Όποιος φοβάται –το έχω ξαναπεί- να πάρει σκύλο. Σεβασμός υπάρχει, αλλά φόβος σε καμία περίπτωση».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να πει τη σύνθεση, έβαλε τα γέλια και είπε μόνος του «αύριο, αύριο».

Για το σχόλιο του Μουρίνιο πως ο Σαντος είναι ο πιο σημαντικός Πορτογάλος προπονητής:
«Σήμερα ήρθα να μιλήσω μόνο για την Ελλάδα και τη Βοσνία, τίποτα άλλο».

Για το αν προβληματίζεται για την ατμόσφαιρα και την επιθετική τακτική που αναμένεται να ακολουθήσουν οι γηπεδούχοι:
«Έχω παρακολουθήσει τη Βοσνία κι έχουμε μελετήσει τα δυνατά τους στοιχεία αλλά και τα τρωτά τους σημεία. Ξέουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος και την ώθηση που δίνει στην αρχή στην ομάδα για να ασκήσει πίεση. Για αυτό σας είπα πως θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Όποιος μείνει συγκεντρωμένος και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι και πιο κοντά στη νίκη».

Για τη διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων:

«Έχει εξελιχθεί πολύ η Βοσνία τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποκλειστεί 2 φορές στα μπαράζ από την Πορτογαλία. Από κάθε άποψη δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που ήταν πριν από 6 χρόνια. Μπορεί οι παίκτες της να μην έχουν παραστάσεις από την Εθνική, αλλά παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, αλλά κι εμείς έχουμε τους δικούς μας παίκτες τους οποίους πιστεύω 100%. Ξέρω πως θα δώσουν τα πάντα και στην καρδιά και στο μυαλό».

Για το γεγονός πως αντιμετωπίζει ομάδα από την πρώην Γιουγκοσλαβία με τις οποίες έχει καλή προϊστορία:
«Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Νομίζω πως έχουν επιθετική φιλοσοφία. Στην Αθήνα δεν έπαιξαν 4-4-2 με ρόμβο αλλά 4-3-3, όμως αύριο περιμένω να ακολουθήσουν ξανά το παραδοσιακό τους σύστημα».

Πηγή: Sport-fm.gr