Οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι ξένοι τοποτηρητές ζήτησαν να προηγηθεί το θέμα της σύμβασης του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, παρά το γεγονός ότι ήταν το 21ο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Μάλιστα, αυτό δεν τέθηκε καν προς ψήφιση, έπειτα από απόφαση της FIFA.

«Το θέμα Περέιρα δεν τίθεται προς ψήφιση. Είναι απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το υπερεξαντλήσαμε. Δεν έπρεπε να το συζητάμε καν», τόνισε χαρακτηριστικά όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα soccerplsus.gr.

Μετά την παραμονή Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, οι σύμβουλοι που είναι φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Αυτή συνεχίστηκε κανονικά, με τους υπόλοιπους σύμβουλους, δηλαδή τους 10 από τους 17.

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της σύμβασης, αλλά αποδέχθηκε την απόφαση του προέδρου, την οποία χαρακτήρισε «σεβαστή».

Με την άποψη Λυσάνδρου συντάχθηκαν τα μέλη της Ε.Ε., Βακάλης, Παπαχρήστος, Ψαρόπουλος, Θωμαϊδης, ο πρόεδρος της Football League, Λεουτσάκος και οι εκπρόσωποι της Super League, Ασλανίδης και Αγραφιώτης.