Είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πλέι οφ στο ΝΒΑ, καθώς πήρε τους Τορόντο Ράπτορς στις «πλάτες» του και τους οδήγησε στο πρωτάθλημα. Κάτι σχεδόν αδιανόητο για μια ομάδα από τον Καναδά, η οποία συναγωνίζεται τους «γίγαντες» της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας στον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για τον Καουάι Λέοναρντ.

Ο 27χρονος φόργουορντ, όμως, χρειάστηκε να τα βάλει πρώτα με… το θηρίο για να φτάσει στην κορυφή του ΝΒΑ με τους Ράπτορς. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι ένας παίκτης θα πήγαινε κόντρα σε έναν τεράστιο οργανισμό όπως είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς, κόντρα σε έναν προπονητή του μεγέθους του Γκρεγκ Πόποβιτς και κόντρα σε αυτό που φάνταζε πέρσι σαν τρέλα.

Ο ίδιος ο Λέοναρντ επέμεινε και η πολύκροτη υπόθεση της μεταγραφής του προχώρησε. Πήρε τις βαλίτσες του για το Τορόντο, ενώ την αντίθετη διαδρομή έκαναν οι ΝτεΡόζαν και Πελτλ, ενώ οι Σπερς πήραν ακόμη ως αντάλλαγμα και ένα προστατευμένο ντραφτ πικ πρώτου γύρου του 2019. Και δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Μάλιστα, πριν λίγες ώρες ο Λέοναρντ έγραψε και ιστορία με το δεύτερο βραβείο MVP του σε τελικούς πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Έτσι, μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών, αφού σε ηλικία 27 ετών έχει πετύχει ήδη δύο φορές να πάρει την ίδια διάκριση. Μαζί του στην κορυφή ο «Μάτζικ» Τζόνσον και ο Τιμ Ντάνκαν.

Ήταν τόσο χαρούμενος, μάλιστα, για αυτό που πέτυχε, που μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, έφυγε από την αίθουσα, αλλά ξέχασε το βραβείο του MVP. Εκτός από τις μεγάλες στιγμές στο παρκέ, χάρισε με αυτόν τον τρόπο και άλλη μια εκτός, αυτού.

Μένει να φανεί τι θα κάνει πλέον στην καριέρα του, καθώς το σενάριο που συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή περισσότερες πιθανότητες είναι να φύγει από τους Ράπτορς. Σαν πρωταθλητής, φυσικά, αλλά και ως ένας άνθρωπος που έγραψε τη δική του ιστορία στο NBA.