Μέσα σε λίγους μήνες πέρασε από τη Μίλαν στη Σιόν, στην οποία πολύ γρήγορα πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, απέκτησε ηγετικό ρόλο και πέρασε από τον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο της ομάδας. Ο Τζενάρο Γκατούζο, μετά την μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, έχει ήδη ξεκινήσει εκείνη του προπονητή, θέλοντας να αποδείξει πως και από αυτό το πόστο μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Μπορεί τα πρώτα αποτελέσματα της Σιόν να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ο Γκατούζο, όμως, φαίνεται πως έχει έναν σημαντικό θαυμαστή, όπως αποκαλύπτει ο μάνατζέρ του, Αντρέα Ντ’ Αμίκο, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky».

«Πριν λίγο καιρό, όταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στον πάγκο της Μίλαν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε επικοινωνήσει μαζί μου για να μιλήσουμε για τον Γκατούζο.

Στο μυαλό του προέδρου της Μίλαν ήταν η ιδέα της πρόσληψης του πρώην ποδοσφαιριστή του, για τον οποίο τρέφει μεγάλη εκτίμηση. Τελικά, ο Αλέγκρι πήρε κάποια αποτελέσματα και τα πάντα έμειναν σε θεωρητικό επίπεδο.

Πάντως, ο Τζενάρο παραμένει ένας από τους υποψήφιους να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μίλαν τα επόμενα χρόνια», αποκάλυψε ο Ντ’ Αμίκο.

Ο Γκατούζο, όμως, δεν έχει την εμπειρία να αναλάβει μια τέτοια αποστολή. Ο μάνατζέρ του φαίνεται να διαφωνεί. «Ο Τζενάρο είναι τελειομανής και δεν σταματάει να εργάζεται ούτε στιγμή.

Όπως ήταν ως παίκτης, που έκανε προπόνηση ακόμα και τις μέρες του ρεπό, έτσι και ως προπονητής. Έχει πάθος για τη δουλειά του, είναι δυναμικός και θεωρώ πως μπορεί να καλύψει με τις γνώσεις του όποια κενά έχει αυτή τη στιγμή στο θέμα της προπονητικής εμπειρίας. Για μένα ο Γκατούζο είναι έτοιμος για τον πάγκο οποιασδήποτε μεγάλης ομάδας», τόνισε ο Αντρέα Ντ’ Αμίκο.

Πηγή: sport-fm.gr