Η 28η αγωνιστική της Serie A περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αν και λείπει το μεγάλο παιχνίδι. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους υποδέχεται την Κατάνια, ενώ η δεύτερη στη βαθμολογία Νάπολι δοκιμάζεται στη Βερόνα κόντρα στην Κιέβο.

Την Παρασκευή 08/03 στις 21:45 η Τζένοα φιλοξενεί τη Μίλαν. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και θέλουν να εκμεταλλευτούν πιθανές… αμνησίες των «ροσονέρι», οι οποίοι θα έχουν στο μυαλό τους τη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν, από τη μεριά της, λίγες μέρες πριν τη… δοκιμασία του Καμπ Νου, καλείται να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τη δεύτερη θέση. Από τη Τζένοα τιμωρημένος είναι ο Γιουράι Κούτσκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τιμωρίες.

Το Σάββατο 09/03 στις 21:45 η Ουντινέζε αντιμετωπίζει τη Ρόμα σε ένα αμφίρροπο ματς. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν θέλει τη νίκη για να πιάσει τους «τζαλορόσι» στη βαθμολογία και να συνεχίσει το κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Από τη μεριά της η Ρόμα θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί των 3 νικών που την έφεραν ξανά στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Μοναδικός απών από την αναμέτρηση, ο Μάικλ Μπράντλεϊ των φιλοξενούμενων, ο οποίος εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής.

Την Κυριακή στις 13:30 αναμετρώνται η Αταλάντα με την Πεσκάρα, στο Μπέργκαμο. Με νίκη οι γηπεδούχοι, που θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Κάρλος Καρμόνα, εξασφαλίζουν κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή τους στη Serie A, καθώς απομακρύνονται 12 βαθμούς από τους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι, με τον ένα βαθμό που έχουν συγκεντρώσει στα τελευταία 5 παιχνίδια, βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμούς για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Για την Πεσκάρα θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Μπεργκόντι, Κρίστιαν Μπούκι.

Στις 16:00 η Κάλιαρι φιλοξενεί τη Σαμπντόρια. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και νιώθουν αρκετά ήρεμες, αφού η επικίνδυνη ζώνη είναι πολύ πίσω τους. Αμφότερες οι ομάδες έχουν από μία απουσία λόγω τιμωρίας. Από την Κάλιαρι θα λείψει ο Φραντσέσκο Πιζάνο και από την «Σαμπ» ο Ντανιέλε Γκασταλντέλο.

Η δεύτερη στη βαθμολογία Νάπολι δοκιμάζεται στην έδρα της Κιέβο. Οι γηπεδούχοι, που έχουν καλή παράδοση με τους «παρτενοπέι», έχουν μαζέψει ένα μόνο βαθμό στα 5 τελευταία ματς και δεν αισθάνονται ακόμα σίγουροι για την παραμονή τους. Αντίθετα η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι μετρά 4 συνεχόμενες ισοπαλίες και ψάχνει μια νίκη που θα την εδραιώσει στη δεύτερη θέση. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Πάολο Καναβάρο.

Η πρωτοπόρος Γιουβέντους υποδέχεται την Κατάνια, σε ένα ματς που είναι… πονηρό, καθώς η ομάδα του Ρολάντο Μαράν ψάχνει βαθμούς για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό… όνειρο και είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα λείψει ο Αρτούρο Βιντάλ που είναι τιμωρημένος. Στόχος της «Γιούβε» είναι να αυξήσει τη διαφορά της από τη Νάπολι, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Στη Σικελία θα γίνει ο αγώνας δύο εκ των ουραγών. Η Παλέρμο φιλοξενεί τη Σιένα, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων. Τιμωρημένοι δεν υπάρχουν και οι δύο αντίπαλοι θα δώσουν τα πάντα για να πλησιάσουν τη Τζένοα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για παραμονή στη Serie A.

Η Πάρμα υποδέχεται την ισόβαθμή της Τορίνο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας πάρει μία ισοπαλία σε 5 αγώνες, ενώ εκείνη του Τζαμπιέρο Βεντούρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο έχουν ανάγκη κάποιων βαθμών, ώστε να εξασφαλίσουν την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την Τορίνο θα απουσιάσουν ο Ρικάρντο Μετζορίνι, ο Αμπού Ντιόπ και ο Αλέσιο Τσέρτσι.

Στις 21:45 η Ίντερ, χωρίς τον τιμωρημένο Σαμίρ Χαντάνοβιτς, αντιμετωπίζει στο Σαν Σίρο τη Μπολόνια. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται τη νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν στην κατάληψη της 3ης θέσης. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Παναγιώτης Κονέ.

Την ίδια ώρα γίνεται το σημαντικότερο, ίσως, παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής. Η Λάτσιο αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα, σε ένα ματς που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων. Αμφότερες θέλουν να καταλάβουν την 3η θέση, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι δύο προπονητές έχουν από μία απουσία. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντόνιο Καντρέβα, ενώ ο Βιντσέντζο Μοντέλα τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Παρασκευή 08/03

21:45: Τζένοα – Μίλαν

Σάββατο 09/03

21:45: Ουντινέζε – Ρόμα

Κυριακή 10/03

13:30: Αταλάντα – Πεσκάρα
16:00: Κάλιαρι – Σαμπντόρια
Κιέβο – Νάπολι
Γιουβέντους – Κατάνια
Παλέρμο – Σιένα
Πάρμα – Τορίνο
21:45: Ίντερ – Μπολόνια
Λάτσιο – Φιορεντίνα

Πηγή: sport-fm.gr