Ο Κώστας Μίσσας φέρεται να είναι ένας από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιόνας Καζλάουσκας για το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών, με τον τεχνικό της Εθνικής Γυναικών να χαρακτηρίζει τιμή την ενδεχόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «επίσημης αγαπημένης».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Μίσσας, μιλώντας στο «Basketball World News» για τις προθέσεις του σε μία ενδεχόμενη υποβολή πρότασης από την ΕΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών, τόνισε: «Φυσικά και θα ήθελα προπονήσω την ομάδα των Ανδρών. Θα ήταν τιμή για καθέναν να είναι προπονητής σε ένα συγκρότημα με ιστορία, αποτελέσματα και ταλέντο. Είναι τιμή να προπονείς οποιαδήποτε εθνική ομάδα, αλλά πάνω από όλα είναι η Εθνική Ανδρών.

Ο καθένας θα ήταν ευτυχής να είχε αυτή τη θέση. Η απόφαση όμως ανήκει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Ωστόσο αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στο Μουντομπάσκετ των Γυναικών και δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτε άλλο. Αυτό προέχει τώρα για μένα».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην μη επιθυμητή πορεία της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας: «Πιστεύω πως ήταν κακιά στιγμή. Μάλλον τα επεισόδια στο ματς με τη Σερβία επηρέασαν αρνητικά την ομάδα. Όμως πιστεύω πως υπάρχει πολύ ταλέντο για να καταφέρει κάτι καλό η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: gazzetta.gr