Η μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική αγωνιστική των ομίλων του Europa League, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού. Άλλωστε, από τους ίδιους τους «ερυθρόλευκους» και τον μεγαλομέτοχό τους, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει χαρακτηριστεί ως πιθανότητα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου.

Η UEFA δεν μπορούσε παρά να συμπεριλάβει αυτό το ματς στα καλύτερα της σεζόν, όσον αφορά τη διοργάνωση. Μάλιστα, ρωτά τους αναγνώστες της εάν οι επιλογές της «είναι τα παιχνίδια της χρονιάς;».

Πιο συγκεκριμένα, για το 3-1 επί των «ροσονέρι», η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας σημειώνει: «Ο σύλλογος του Πειραιά ήξερε πως ο μόνος τρόπος για να βρεθεί στους “32” ήταν να νικήσει τη Μίλαν 2-0, 3-1 ή με τρία γκολ διαφορά -ήταν 0-0 μετά το 60′, οπότε είχαν λόγο να απελπιστούν. Όμως, ένα “περίεργο” γκολ του Σισέ έδωσε το έναυσμα με το παραμύθι να ολοκληρώνεται από τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη, που σκόραρε από το σημείο του πέναλτι», αναφέρει το σχετικό κομμάτι για το ματς του Φαλήρου.

Τα άλλα ματς του Europa League που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι τα: Λειψία-Ζάλτσμπουργκ 2-3, Σπάρτακ Μόσχας-Ρέιντζερς 4-3, Λάτσιο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2, Σλάβια Πράγας-Σεβίλλη 4-3 και Τσέλσι-Σλάβια Πράγας 4-3.

Η επική πρόκριση επί της Μίλαν: