Τέτοιο μήκος είχαμε καιρό να παρακολουθήσουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Για αυτό φρόντισαν οι Γιώργος Τσάκωνας και Λούης Τσάτουμας στο ΣΕΦ. Ο πρώτος πήρε τη νίκη με 8.15, επίδοση που τον φέρνει στη δεύτερη θέση για φέτος στον κόσμο και στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Τσάκωνας με όλα τα άλματα που πραγματοποίησε βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ (8.00), καθώς, πριν από το 8.15, προσγειώθηκε στα 8.02 και στα 8.06, ενώ στο πέμπτο του άλμα είχε 8.01.

Η νίκη του Τσάκωνα έβαλε τέρμα στο σερί νικών του πανελλήνιου ρέκορντμαν του αγωνίσματος, ο οποίος, με εξαίρεση το 2010, επικρατεί σε όλες τις διοργανώσεις από το 2004 και έπειτα. Ο Τσάτουμας είχε άλμα στα 8.08 στην πρώτη του προσπάθεια, ήτοι την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και πήρε τη δεύτερη θέση, «πιάνοντας», παράλληλα, το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, κάτι που είχε κάνει ήδη μερικές μέρες νωρίτερα ο Τσάκωνας με 7.94.

Ο Τσάτουμας στο έκτο του άλμα έκανε 7.98.

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων εξασφάλισε ο Τάσος Γαλαζούλας, ο οποίος είχε άλμα στα 7.73 και βελτίωσε το απόλυτο ρεκόρ του.

Πηγή: sport-fm.gr