Η Φενέρμπαχτσέ αν και αγωνίστηκε σχεδόν σε ολόκληρο το ματς με δέκα(αποβολή Μεϊρέλες στο 4’), κράτησε το 0-0 στην παγωμένη έδρα της Μπάτε, περιμένοντας με… ανοιχτές αγκάλες τους Λευκορώσους στην Πόλη!

Ο Ραούλ Μεϊρέλες πήγε να κρεμάσει την Φενέρ όταν αποβλήθηκε για ένα ανόητα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Χλεμπ στο 4’, αλλά ο προπονητής των Τούρκων, ο Κότσαμαν, μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-3-2 βάζοντας τον Κάουτ στο κέντρο, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν όλους τους χώρους και την Μπάτε να εγκλωβίζεται στην αμυντική τακτική της Φενέρ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, πίεσαν, αλλά ελάχιστες φορές πλησίασαν απειλητικά την περιοχή του Βολκάν Ντεμιρέλ. Από την άλλη μεριά, η Φενέρ στην αντεπίθεση ήταν πιο επικίνδυνη, αλλά από ένα σημείο και μετά, η παγωνιά και η κόπωση λύγισαν τους φιλοξενούμενους που από το 60’ και μετά οπισθοχώρησαν κάπως.

Το τελικό 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό σε ένα κακό ματς, στο οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτός που δεν αγωνίστηκε. Αφού εάν έπαιζε ο Ραούλ Μεϊρέλες οι Τούρκοι θα παρουσιάζονταν διαφορετικοί και το ματς θα είχε άλλη ροή. Όπως και να’χει, η Φενέρ κράτησε και μέσα στην Κωνσταντινούπολη τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάτε Μπόρισοφ (Γκοντσαρένκο):
Γκορμπούνοφ, Γιύρεβιτς, Ράντκοφ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο Βολόντκο, Χλεμπ(79’Κούρλοβιτς), Ολένιοβιτς, Μπάγκα(64’Μοζολέφσκι), Ρούντικ(46’Παβλόφ), Ροντιόνοφ

Στον πάγκο: Σορόκο, Γκάιντουτσικ, Μπαντογιάν, Μ. Βολόντκο

Φενέρμπαχτσέ (Κότσαμαν): Βολκάν, Κορκμάζ, Ιρτεγκούν, Ζίγκλερ, Γκονάλ, Τοπάλ, Μεϊρέλες, Κρίστιαν(85’Σαχίν), Σο, Κάουτ, Γουεμπό(72’Ερκίν)

Στον πάγκο: Γκουνόκ, Κεσιμάλ, Ουτσάν, Στοχ, Σέντουρκ

Πηγή: Sport-fm.gr