Η Σέλτικ επανεμφανίστηκε στους «16» του Champions League μετά από πέντε χρόνια και δεν έχει σκοπό να σταματήσει εδώ. Η Γιουβέντους θέλει να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης. Τα προημιτελικά, ωστόσο, έχουν θέση μόνο για έναν.

Η ομάδα της Γλασκώβης παίζει… μόνη της εντός των τειχών και ήδη έχει διαφορά 18 πόντων από τον πλησιέστερο διώκτη της στο πρωτάθλημα. Πλέον έχει όλο το χρόνο να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην Ευρώπη.

Ο Νιλ Λένον, που είδε την ομάδα του να κερδίζει με 3-1 την Ινβερνές, πονοκεφαλιάζει για τη συμμετοχή των Γιώργου Σαμαρά και Εμίλιο Ιζαγκίρε, που είναι τραυματίες.

Η Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Φιορεντίνα απολαμβάνει το +5 από τη δεύτερη Νάπολι. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι τιμωρημένος και τραυματίας, ενώ νοκ άουτ είναι επίσης οι Ντε Τσέλιε, Πέπε και Μπέντνερ. Πάντως επανέρχεται ο Ασαμόα, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Γκάνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την έδρα να «μιλά» σε κάθε περίπτωση. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1981/82, η Σέλτικ είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και είχε χάσει με 2-0 στο δεύτερο, ενώ πριν από έντεκα χρόνια είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Champions League, με τη Γιουβέντους να επικρατεί 3-2 στο Τορίνο και να χάνει με 4-3 στη Γλασκώβη.

Ως γηπεδούχος η Σέλτικ έχει 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ η Γιουβέντους έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες σε σκωτσέζικο έδαφος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου στο Τορίνο.

Πηγή: sport-fm.gr