Η σεζόν τελειώνει και αρκετές ομάδες της Super League αναμένεται το καλοκαίρι να βγουν στην αγορά για νέο προπονητή, ανεξαρτήτως που θα τερματίσουν στην κατάταξη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να τελειώσει η σεζόν και οι ομάδες, τουλάχιστον οι περισσότερες, «τρέχουν» τον προγραμματισμό τους. Η αρχή είθισται να γίνεται από τον πάγκο και ας δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν για τις ομάδες, πλην των «μεγάλων».

Ατρόμητος: Νταμίρ Κάναντι

Τώρα όλα φαίνεται πως πάμε για «ναι», αλλά στο άμεσο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ο Αυστριακός αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έχει γίνει, όμως θα υπάρχει, όπως φαίνεται, και ρήτρα αποδέσμευσης. Η περίπτωση της Νυρεμβέργης πάντα «παίζει» και όχι μόνο αυτή.

Ποσοστό παραμονής: 85%

Πανιώνιος: Ακης Μάντζιος

Οι «κυανέρυθροι» έχουν μπροστά τους μία δύσκολη σεζόν, καθώς θα υπάρχει περιορισμός μεταγραφών και ποινή «-6». Ο Μάντζιος ξέρει καλά τι «εστί» Πανιώνιος και δεν αναμένονται αλλαγές.

Ποσοστό παραμονής: 98%

Παναιτωλικός: Τραϊανός Δέλλας

Ο «Κολοσσός» έγινε ο πρώτος κόουτς του γκρουπ που θα αποχωρήσει στο φινάλε της σεζόν. Ηδη ανακοινωμένο, τα «καναρίνια» κοιτούν στην Πορτογαλία για τον διάδοχό του.

Ποσοστό παραμονής: 0%

Λαμία: Μάκης Χάβος

Μέχρι πρότινος όλα έδειχναν πως δεν θα είχαμε αλλαγές. Η ήττα από την ΑΕΚ όμως επέφερε, για άγνωστο λόγο, «τριγμούς» και το τοπίο φαντάζει θολό. Μάλιστα έχει υπάρξει και μία σεναριολογία διάδοχης κατάστασης (π.χ. επιστροφή Τεννέ). Η πορεία πάντως του Χάβου κρίνεται πετυχημένη και όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ποσοστό παραμονής: 50%

ΑΕΛ: Τζιανλούκα Φέστα

Ο Ιταλός κόουτς δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και περνά καλά στην Ελλάδα. Η ΑΕΛ θέλει να τον κρατήσει και δεν διαφαίνονται λόγοι «διαζυγίου». Το ποσοστό παραμονής είναι μικρό – τηρουμένων των δεδομένων που υπάρχουν – επειδή στη Λάρισα γίνονται «εκπλήξεις».

Ποσοστό παραμονής: 85%

Ξάνθη: Μίλαν Ράσταβατς

Η Ξάνθη σώθηκε μόλις την 29η αγωνιστική και στον δεύτερο γύρο παρουσιάζεται αγνώριστη. Αυτό περιορίζει αισθητά τα περιθώρια παραμονής του Σέρβου κόουτς και είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές.

Ποσοστό παραμονής: 15%

Αστέρας Τρίπολης: Γιώργος Παράσχος

Θολό το τοπίο, όχι μόνο γιατί οι Αρκάδες δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την παραμονή τους. Η συμφωνία των δύο πλευρών εκπνέει στο τέλος της σεζόν και υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών.

Ποσοστό παραμονής: 50%

ΟΦΗ: Χάιμε Βέρα

Στο Ηράκλειο έχουν πλέον πολλές πιθανότητες να μείνουν στην κατηγορία, έστω και μέσω των μπαράζ, ενώ γενικότερα δεν φαίνεται πως το πλάνο τους επηρεάζεται από την κατηγορία που θα παίζει η ομάδα. Ο Χιλιανός είναι μέρος του ΟΦΗ και δεν διαφαίνεται πρόθεση για αλλαγές.

Ποσοστό παραμονής: 75%

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιάννης Πετράκης

Από το καλοκαίρι διαφαίνονταν πως η τρέχουσα θα ήταν η τελευταία σεζόν του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας και πλέον είναι πιθανό να συνδυαστεί με τον υποβιβασμό της στη Super League 2. Ακόμη και αν αλλάξουν τα δεδομένα, οι δρόμοι των δύο πλευρών είναι πιθανό να «χωρίσουν».

Ποσοστό παραμονής: 9%

Λεβαδειακός: Νίκος Καραγεωργίου

Το ερώτημα είναι ποιος θα μείνει στον Λεβαδειακό, μετά τον υποβιβασμό στη Super League 2. Στη Λιβαδειά θα αλλάξουν πολλά και όλα δείχνουν πως αυτό αφορά και τον πάγκο.

Ποσοστό παραμονής: 3%

Απόλλων Σμύρνης: Λευτέρης Βελέντζας

Κλήθηκε να τελειώσει τη σεζόν ως υπηρεσιακός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αποχωρήσει από την ομάδα. Ακόμη και αν έρθει νέος προπονητής ενόψει της Super League 2, κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» από κάποιο πόστο. Ως πρώτος τεχνικός όμως φαντάζει ιδιαίτερα απίθανο.

Ποσοστό παραμονής: 3%

Πηγή: gazzetta.gr