Η καλύτερη Λίβερπουλ στην ιστορία της Premier League είναι πλέον ίσως η καλύτερη ομάδα που έχει παρουσιάσει η σύγχρονη μορφή του πρωταθλήματος! Και μάλιστα, μπορεί να μην πάρει καν τον τίτλο!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, έχουν ακόμα δυο παιχνίδια για το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το βράδυ της Παρασκευής διέλυσαν με σκορ 5-0 την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ, με τους Σαλάχ και Μανέ να σκοράρουν από δυο φορές και τον Κεϊτά να τους πλαισιώνει, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ του κλαμπ στα χρονικά της Premier, στα 15”.

Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει φέτος η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπειτα από 36 παιχνίδια, αλλά και η διαφορά τερμάτων που έχει χτίσει, την έχουν κάνει μια από τις καλύτερες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Οι 91 βαθμοί είναι περισσότεροι από τους 90 που είχε πάρει η Άρσεναλ την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, όταν και είχε κατακτήσει αήττητη τον τίτλο με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, στην τρομερή χρονιά των Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ.

Ποτέ ξανά από τότε δεν έχει καταφέρει κάποιος αγγλικός σύλλογος να κατακτήσει την Premier League δίχως ήττα. Γιατί τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει και να φτάνει πλέον η βαθμολογική συγκομιδή στα ύψη, ωστόσο, η ποιότητα των ρόστερ και ο ανταγωνισμός είναι στοιχεία που καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό το αήττητο πρωτάθλημα εν έτει 2019.

Παράλληλα, η φετινή Λίβερπουλ είναι καλύτερη και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της σεζόν 1999-2000, που είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ποιοτική και αποτελεσματική ομάδα της Λίγκας, έχοντας τερματίσει τότε στους 91 βαθμούς. Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονταν από το επικό τρεμπλ του ’99 και βρίσκονταν στο δεύτερο από τα τρία σερί πρωταθλήματα!

Στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για φέτος, η Λίβερπουλ μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και την τρομερή Τσέλσι της πρώτης χρονιάς του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2004-2005), όταν τότε οι «μπλε» είχαν τερματίσει με 95 βαθμούς.

Την 100άρα της Μάντσεστερ Σίτι από πέρυσι, πάντως, δεν θα μπορέσει να τη φτάσει η ομάδα του Kloppo.

Πηγή: gazzetta.gr